Υλικά για 40 μπισκότα:
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Για το γλάσο:
400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Έτσι μπορούμε να δουλέψουμε την ζύμη πιο εύκολα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.
Κόβουμε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια.και μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό.Μοιράζουμε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ,
ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε για τη διακόσμηση.
Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και διακοσμούμε με γλάσο διαφορετικού χρώματος
ή με χρωματιστές μπιλίτσες (χρωματιστές πέρλες, στα σούπερ μάρκετ).
http://bettyscuisine.blogspot.com/2010/12/blog-post_03.html
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου