Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Χολ μπορεί να μην έχουν τα σημερινά διαμερίσματα, αλλά διαδρόμους συναντάμε πολύ συχνά! Ο διάδρομος είναι ένας χώρος που μπορεί να μην περνάς το χρόνο σου εκεί, αλλά είναι μια ζώνη κίνησης και συνήθως επικοινωνεί με το σαλόνι, την κουζίνα, με τις κρεβατοκάμαρες και το μπάνιο. Διαβάστε έξυπνες λύσεις για να τους...
διακοσμήσετε!

Ένα μυστικό για τους διαδρόμους είναι πως αν θέλεις να τους εξαφανίσεις υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να βάλεις έναν καθρέφτη στο τέρμα τους αν έχεις τοίχο και όχι πόρτα. Όταν βάλεις καθρέφτη, τότε λόγω του αντικατοπτρισμού ο διάδρομος σαν να κονταίνει ή να εξαφανίζεται. Προσέχουμε όμως το φωτισμό σε αυτή τη λύση, να είναι σωστός, όπως ένα φωτιστικό με σχήμα που να κατεβαίνει σχετικά χαμηλά από το ταβάνι.

Ο άλλος τρόπος είναι αν έχεις πόρτα στο τέλος του, να βάψεις το δωμάτιο το ίδιο χρώμα με το διάδρομο. Σε περίπτωση που έχεις δωμάτιο σε συνέχεια και τοίχο κατ’ επέκταση, μπορείς να δημιουργήσεις ένα σημείο εστίασης εκεί ώστε στο βάθος να φαίνεται κάτι ενδιαφέρον. Και εδώ προσέχουμε πολύ τον φωτισμό.

Φυσικά όταν έχουμε ένα διάδρομο σχετικά φαρδύ, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το πλάτος του, τοποθετώντας μια βιβλιοθήκη, επιτρέποντας πάντα και ένα πέρασμα. Οι βιβλιοθήκες ούτως ή άλλως είναι ωραία λύση διακόσμησης, αλλά αν το κάνεις φρόντισε να έχει ανοιχτό χρώμα ξύλου και να είναι σαν εντοιχισμένη, για να μην πιάνει πολύ χώρο!

Η ντουλάπα είναι μια ακόμη εξαιρετική λύση για το διάδρομο, ειδικά όταν αυτός βρίσκεται κοντά σε είσοδο. Πρέπει να διαθέτουμε τουλάχιστον κάποιο ελεύθερο χώρο εκτός του χώρου για το πέρασμα για να χωρέσει να μπει έστω και λοξά μια κρεμάστρα ή ένας γάντζος. Πρόκειται όμως για μια σοφή λύση διότι χωράει πολλά πράγματα όπως τσάντες, φουλάρια και παλτό!

Σχετικά με το χρώμα, να λάβεις υπόψη σου ότι αν βάψεις τον τερματικό τοίχο του διαδρόμου σου ένα άλλο χρώμα, έντονο και ζωηρό, θα τον φέρεις πιο κοντά, και αν τον φέρεις πιο κοντά, θα τον εξαφανίσεις κιόλας! Άρα ένα δυνατό χρώμα και ένα μεγάλο αντικείμενο δημιουργούν ενδιαφέρον και «φαρδαίνουν» έναν κατά τα άλλα στενό διάδρομο.Το σημείο εστίασης που αναφέραμε στην αρχή, δημιουργήθηκε από τις εναλλαγές χρωμάτων και το ριγέ ρόμαν.

Ένα χαλί που είναι έντονο θα έχει ενδιαφέρον. Εάν δε έχει και ρίγες οριζόντιες προς το μήκος του διαδρόμου, τότε ο διάδρομος φαρδαίνει!Το σημείο εστίασης δημιουργείται με ένα μεγάλο ρολόι πάνω από την πόρτα.

Αν θέλεις να κρεμάσεις κάτι στους τοίχους, φρόντισε να μην είναι μεγάλο. Εξαρτάται πάντα από το πλάτος του διαδρόμου, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα να βάζεις μικρά αντικείμενα. Μικρούς καθρέφτες σε στυλ συλλογής φωτισμένους με κάποιον τρόπο, μικρά καδράκια από αγαπημένες σου φωτογραφίες ή μικρές κορνίζες σε διάφορα σχήματα είναι ότι πρέπει για αυτό το χώρο. Μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα δεν ταιριάζουν γιατί δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση!

Μια άλλη λύση όμως για να κοντύνεις έναν μακρύ διάδρομο είναι και μια κάθετη ρίγα. Η ρίγα μπορεί να είναι απλώς μια ρίγα από χρώμα ή μια ρίγα που δημιουργείται από κάτι ψηλό και λεπτό, όπως ένα πολύ μακρόστενο σε ύψος διακοσμητικό αντικείμενο στο τοίχο, ή μια λωρίδα από το δάπεδο έως το ταβάνι με μπογιά μαυροπίνακα για σημειώσεις. Οτιδήποτε ψηλόλιγνο παρεμβάλλεται στο μάκρος του, τον διακόπτει.

Βλέπεις και στην φωτογραφία αριστερά πως ένας τοίχος που παρεμβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι θετική εικόνα. Η καμάρα είναι δουλεμένη σε τεχνοτροπία και έτσι δημιουργεί ένα κόψιμο στο μάκρος παρά αν ήταν στο ίδιο χρώμα με τους πλαϊνούς τοίχους. Το φωτιστικό που πέφτει λίγο χαμηλά και τα πλαϊνά στοιχεία δίνουν ενδιαφέρον σε έναν καταδικασμένο χώρο.

Τελευταία πρόταση, αν και λίγο προχωρημένη, είναι να μετατρέψεις τον διάδρομο σε γκαλερί!


http://petitemaisonblog.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου