Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και κρατούν θετική στάση απέναντι στη ζωή ζουν περισσότερο, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι παρακολούθησαν επί μια πενταετία σχεδόν 4.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 52 ετών.Όπως διαπίστωσαν, όσοι ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας είχαν κατά 35% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου – ένα εύρημα που ελπίζουν ότι μπορεί να χρησιμεύσει...
για να προωθηθεί το μήνυμα ότι η θετική στάση ζωής αποτελεί αντίδοτο στο στρες και στην κακή υγεία.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το University College του Λονδίνου, οι οποίοι ζήτησαν από τους εθελοντές τους να βαθμολογήσουν τέσσερις φορές τα αισθήματα ευτυχίας ή άγχους που ένιωθαν.

Επί πέντε χρόνια, στη συνέχεια, κατέγραφαν τους θανάτους μεταξύ των εθελοντών τους.

Αφού έλαβαν υπ’ όψιν την ηλικία, το φύλο, την κατάθλιψη, διάφορα νοσήματα και συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο χαρούμενος κι ευτυχισμένος είχε δηλώσει ένας εθελοντής, τόσο λιγότερο κινδύνευε να χάσει τη ζωή του.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», υποστηρίζει τα ευρήματα προγενέστερων, οι οποίες έχουν δείξει πως όσοι βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισογεμάτο ωφελούν σημαντικά την υγεία τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, λ.χ., επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι δημοσίευσαν μελέτη που έδειξε πως η καλή ψυχική διάθεση μειώνει τις ορμόνες του στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αναλύοντας εκ νέου τα ευρήματα 160 παλαιότερων μελετών σε ζώα και σε ανθρώπους, ο καθηγητής Έντ Ντίνερ και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ευτυχία «συμβάλλει στη μακροζωία και στην καλύτερη υγεία».

Από την άλλη πλευρά, το άγχος, η κατάθλιψη και η απαισιοδοξία σχετίστηκαν με υψηλότερα ποσοστά νοσηρότητας και μειωμένο προσδόκιμο επιβίωσης.

«Τα νέα ευρήματα παρέχουν επιπλέον επιχειρήματα για τα οφέλη της θετικής στάσης ζωής στην υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής της νέας μελέτης, δρ Άντριου Στέπτοου, καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας του University College.

http://www.madata.gr/diafora/science/145444.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου