Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το Σάββατο βρέθηκα αντιμέτωπη με μια γκάφα- όχι δική μου, αλλά αθελά μου συμμετείχα- μια άκομψη στιγμή μεταξύ συγγενών. Σκέφτηκα πως πολλά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν και φτιάχνουν την λίστα των καλεσμένων τους, έρχονται συχνά σε δύσκολη θέση, όταν πρέπει να διαλέξουν ποιόν θα κρατήσουν και ποιόν θ'αφήσουν. Συνήθως, την νύφη-κυριολεκτικά- την πληρώνουν κάποιοι μακρυνοί συγγενείς εκατέρωθεν των οικογενειών, ανθρωποι που παρόλο που τους συνδέει μια συγγενική σχέση, είτε γιατί τους χωρίζει απόσταση- μένουν σε διαφορετικές περιοχές- είτε γιατί δεν υπάρχει συχνή επαφή, πολλές φορές είναι σχεδόν άγνωστοι μεταξύ τους...
Η ζωή παίζει πολύ αστεία παιγνίδια κάποιες φορές, αργά το απόγευμα και ενώ απολαμβάναμε καφεδάκι μπροστά στο τζάκι, μαλώνοντας για τα πολιτικά- είναι κάτι που το συνηθίζω πολύ με τον θείο μου- χτύπησε το κουδούνι. Guess what! Ο ξάδερφος μετα της συζύγου του, κάνοντας διανομή κατ'οίκον των προσκλητηρίων, ήρθε να παραδώσει στον θείο μου και την γυναίκα του την επίσημη πρόσκληση στον γάμο της κόρης του. Σίγουρα δεν περίμενε να βρίσκεται εκεί η μητέρα μου κι εγώ, η αμηχανία διάχυτη, '' δεν το ήξερα πως θα είστε εδώ'', ''χάρηκα που σας είδα'' και ούτε μία κουβέντα για τον γάμο, μέχρι που αφελέστατα ο θείος μου άρχισε τις ερωτήσεις τύπου ''που θα γίνει'' ''τι ώρα'' ''που είναι η δεξίωση'' και άλλες τέτοιες χαριτωμένες και άκρως άβολες ερωτήσεις που έκαναν τον ξάδερφο να πιεί το ουισκάκι που του πρόσφεραν μονορούφι.

Η μητέρα μου, είναι απο φύση της πολύ διακριτικός άνθρωπος, προφασίστηκε πονοκέφαλο και φύγαμε άρον άρον για να μην δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αμηχανία στα ξαδέρφια της.

Συμβουλή προς όλους όσους ετοιμάζεστε να παντρευτείτε και στους γονείς σας που συνήθως ασχολούνται με τα σόγια, μην χαλάστε την υποτυπώδη σχέση που μπορεί να διατηρείται με μακρυνούς ή και κοντινότερους συγγενείς, είδικά αν έχουν και μεταξύ τους στενή σχέση. Για παράδειγμα, αν αγαπάτε τον Γιάννη αλλά δεν συμπαθείτε ή δεν έχετε αντίστοιχη σχέση με τον αδερφό του τον Κώστα, αποφύγετε να καλέστε τον ένα και να αφήστε απ'εξω τον άλλον. Είναι σίγουρο πως δεν θα ρίξουν έξω τον προυπολογισμό σας δύο επιπλέον άτομα. Αν πάλι, σίγουρα δεν θέλετε να λείπει απο τον γάμο σας ο Γιάννης, βρείτε μια έξυπνη δικαιολογία και εξηγήστε του τους λόγους που δεν καλείτε τον αδερφό του, μ'αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστε την εχεμύθειά του, για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση.

Είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα των παρεξηγήσεων που συμβαίνουν ειδικά μεταξύ οικογενειών με τους γάμους και τα βαπτήσια. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν κανόνες σωστής συμπεριφοράς και ανταπόδωσης. Αν οι συγγενείς σας έχουν καλέσει στους γάμους των παδιών τους, των εγγονών τους και των αδερφών τους, τότε είναι σωστό να τους τιμήσετε με τον ίδιο τρόπο ανταποδίδοντας την πρόσκληση. Μπορείτε να την ''σκαπουλάρετε'' αν κι εκείνοι σας έχουν περίτρανα αγνοήσει στις χαρές τους, τουλάχιστον έχετε μια καλή εξήγηση.

Μην χωρίστε όμως άτομα της ίδιας οικογένειας σε ''επιθυμητά'' και ''ανεπιθύμητα'', ιδιαίτερα αν δεν σας χωρίζουν πραγματικά προβλήματα με κάποια πλευρά. Μ'αυτόν τον τρόπο φέρνετε σε δύσκολη θέση και τους ίδιους.

Αυτά τα ολίγα και για μια ακόμη φορά, καλό κουράγιο στο φτιάξιμο της λίστας των καλεσμένων σας.

http://weddingblog.gr/%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου