Τα παντα για τη γυναικα
| 0 σχόλια ]

Υλικά για 2 άτομα:

1/2 κιλό χυλοπίτες χωριάτικες (με αβγά)
4 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
1/2 κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα παρμεζάνα, για να σπάσει η χωριατίλα από τις χυλοπίτες! Ήμεθα και πρωτευουσιάνες αγάπη μου!!)
1 πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, ό,τι θέλετε. Εγώ έβαλα κίτρινη, αυτή είχα και δεν μας χάλασε!!)
μπόλικα μπαχαρικά (βασιλικό, ρίγανη)
αλάτι/πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
λίγη ζαχαρίτσα (στη μύτη του κουταλιού)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις χυλοπίτες (κανονικά, με αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο) και τις σουρώνουμε όταν είναι ακόμα σκληρές. Τις αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος για φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε στο μούλτι τις ντομάτες ψιλοκομμένες με όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη μισή πιπεριά και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει ένας μυρωδάτος χυμός. Περιχύνουμε με αυτόν τις χυλοπίτες, αραδιάζουμε τη μισή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες σε διάφορες μεριές του ταψιού και τέλος σκορπάμε το τριμμένο τυρί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε για 1 τέταρτο στους 190 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο.

http://free-to-eat.blogspot.com/search?updated-min=2010-07-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&updated-max=2010-08-01T00%3A00%3A00%2B03%3A00&max-results=4

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου