Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η τριχοφυΐα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού καθορίζεται από κληρονομικούς και φυλετικούς παράγοντες. Εάν όμως διαπιστώσεις ότι εμφανίζεις υπερβολική σε σημεία που δεν υπήρχε, φρόντισε πρώτα να μάθεις τα αίτια δημιουργίας της και μετά τους...
τρόπους για να απαλλαγείς από αυτήν.
Η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου μας δίνει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και συμβουλές γύρω από το θέμα.
Tι συμβαίνει
Η τριχοφυΐα σε ορισμένα μέρη του σώματος, π.χ., μασχάλες, γάμπες, μπικίνι, μουστάκι, είναι φυσιολογική, αλλά οι γυναίκες τη θεωρούν ανεπιθύμητη και την αφαιρούν για λόγους αισθητικής. Υπάρχει όμως και η υπερβολική που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: τον δασυτριχισμό και την υπερτρίχωση. Η πρώτη αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες και ορίζεται ως αυξημένη τριχοφυΐα ανδρικού τύπου στη γυναίκα εκεί όπου συνήθως υπάρχει χνούδι, π.χ., στο πρόσωπο (μουστάκι, μάγουλα, πιγούνι). Η δεύτερη, από την άλλη, αφορά άνδρες και γυναίκες και σημαίνει αυξημένη τριχοφυΐα σε σημεία όπου συνήθως δεν υπάρχει.
Tι να προσέξεις
- Κάποια παθολογικά αίτια Εάν παρατηρήσεις αυξημένη τριχοφυΐα ανδρικού τύπου (τρίχες σκληρές και σκούρες) στο πρόσωπο, το κάτω μέρος της κοιλιάς ή το εσωτερικό των μηρών, απευθύνσου σε γιατρό. Ο δασυτριχισμός έχει ποικίλα, παθολογικά αίτια που συνδέονται συνήθως με ορμονικές διαταραχές, πολυκυστικές ωοθήκες, κύηση, εμμηνόπαυση, διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδούς, των επινεφριδίων της υπόφυσης και των ωοθηκών και σπάνια κακοήθειες των παραπάνω οργάνων.
- Φάρμακα Ενημέρωσε το γιατρό σου αν παίρνεις φαρμακευτική αγωγή. Σε σπάνιες περιπτώσεις ορισμένα φάρμακα, όπως αναβολικά, δαναζόλη και κορτιζόνη, προκαλούν υπερτρίχωση τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.
Tι μπορείς να κάνεις
- Πριν καταφύγεις σε οποιαδήποτε λύση αποτρίχωσης, αναζήτησε το αίτιο της υπερβολικής τριχοφυΐας. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται διερεύνηση για την ανακάλυψη πιθανής υποκείμενης αιτίας.
- Εάν υποφέρεις από υπερβολική τριχοφυΐα, απόφυγε μεθόδους αποτρίχωσης όπως ξυραφάκι και αποτριχωτικές κρέμες. Θα απαλλαγείς από αυτήν, αλλά θα εμφανιστεί ξανά πολύ γρήγορα και ακόμη πιο έντονη. Προτίμησε το κερί.
- Εάν έχεις δασυτριχισμό, ειδικά στο πρόσωπο, μπορείς να τον αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά με λέιζερ – απλώς θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες.
- Σε σπάνιες περιπτώσεις και αφού διαγνωστούν πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να σου χορηγηθούν φάρμακα που θα μειώσουν αισθητά και την υπερβολική τριχοφυΐα.

http://www.shape.gr/news/147/ARTICLE/2263/2009-11-06.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου