Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Κατανόησε το πώς επέλεξε τι θα φορέσει, για να την πείσεις να το βγάλει ευκολότερα.Πάντα αποτελούσε για σένα ένα μυστήριο: φορέματα, φούστες, χαμηλοκάβαλα στενά τζιν, καυτά σορτς, βαθιά ντεκολτέ, ψηλοτάκουνα παπούτσια. Τι έχουν οι γυναίκες στο μυαλό τους καθημερινά πριν επιλέξουν τι θα φορέσουν; Προσπαθούν να σου περάσουν κάποιο ...
μήνυμα Ή απλώς ακολουθούν τις επιταγές της μόδας και της διάθεσής τους; Ηρθε η ώρα να βουτήξεις στα άδυτα της γκαρνταρόμπας της και να κοιτάξεις για λίγο από την κλειδαρότρυπα της γυναικείας ψυχοσύνθεσης.
Το τι επιλέγουν να φορέσουν κάθε μέρα οι γυναίκες είναι μια γρήγορη -ή όχι και τόσο- απόφαση, που λαμβάνεται βάσει πολλών -εννοείται, για γυναίκες μιλάμε άλλωστε- παραγόντων. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται αντικειμενικοί παράγοντες, όπως τι καιρό κάνει, ποια ρούχα είναι καθαρά, πού θέλουν να πάνε. Φυσικά υπάρχουν και οι πιο αόριστοι παράγοντες, που μεταφράζονται στο «τι διάθεση έχουν». Από επιστημoνική σκοπιά, αυτή η επιλογή σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Μη σου φαίνεται περίεργο: η εξέλιξη του είδους μας ανέκαθεν είχε βάση της τη σεξουαλική επιλογή. Ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, η επιλογή συντρόφου ήταν πάντα πράξη αυτοπροβολής. Στο στίβο του αναπαραγωγικού αγώνα του ανθρώπινου είδους, ο κανόνας λέει ότι, όταν μια γυναίκα ντύνεται πολύ σέξι, το κάνει ουσιαστικά για τις άλλες γυναίκες. Οχι, δεν πρόκειται για κάποια τρυφερή, λεσβιακή φαντασίωση, αν και ξέρω πόσο θα σε ενθουσίαζε κάτι τέτοιο. Εχει να κάνει με τον ανταγωνισμό μεταξύ των γυναικών, σε ό,τι αφορά τους άντρες.
Δεν μένει λοιπόν παρά να μάθεις να αποκωδικοποιείς τη μυστική γλώσσα της γυναικείας ένδυσης και θα αντιλαμβάνεσαι ευθύς πότε στέλνει σινιάλα ερωτικού ενδιαφέροντος ή απλώς σήματα καπνού. Κάτι που είναι χρήσιμο είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Κάποιες βασικές αρχές είναι οι εξής.
Φοράει: Φούστα ή μεσάτο φόρεμα.
Σκέφτεται: Νιώθω κομψή, κλασικά θηλυκή κι έτοιμη για φλερτ. Κάθε γυναίκα νιώθει πιο θηλυκή φορώντας ένα φόρεμα, ιδιαιτέρως αν είναι μεσάτο, με ζώνη, που κολακεύει τη μέση της, τονίζει τις καμπύλες της και παρεμπιπτόντως είναι στη μόδα αυτήν την περίοδο. Αυτό θα το παρατήρησες βεβαίως αν η αγαπημένη σου σε τράβηξε στον πλησιέστερο κινηματογράφο δωροδοκώντας σε με ποπ-κορν και μπύρα για να δεις μαζί της το Sex & the City. Εννοείται ότι υπάρχει εξελικτική εξήγηση για το ρόλο της ανάδειξης της γυναικείας μέσης (βλ. κορσέδες στον 19ο αιώνα, φορέματα της δεκαετίας του �70). Πολύ απλά, οι άντρες λατρεύουν τη λεπτή μέση. Σύμφωνα με τη Maryanne Fisher, βοηθό καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Saint Mary στη Nova Scotia του Καναδά, η γυναικεία καμπυλότητα, όπως εκφράζεται από την αναλογία μέσης-γοφών (ας την πούμε ΑΜΓ), είναι συνάρτηση των οιστρογόνων. Με λίγα λόγια «είναι δείκτης της γονιμότητάς της» λέει η Fisher. Σύμφωνα με έρευνες, μία ΑΜΓ της τάξης του 0,7 (βλ. Μέριλιν Μονρό ή Σκάρλετ Γιόχανσον) είναι η πιο θελκτική στην πλειονότητα των αντρών παγκοσμίως και με τέτοια παραδείγματα, ποιος τολμά να το αμφισβητήσει; Και τώρα έρχεται η επιστημονική εξήγηση για του λόγου το αληθές: «Στους άντρες αρέσουν αυτού του είδους οι σωματότυποι, επειδή το ζευγάρωμα με αυτές τις γυναίκες έχει περισσότερες πιθανότητες να αποδώσει υγιείς απογόνους απ' ό,τι με γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο» λέει ο Steven Platek, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας στο Georgia Gwinett College και συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων εξελικτικής ψυχολογίας.
Ο David M. Buss, συγγραφέας του The Evolution of Desire: Strategies of Human Mating, λέει: «Οι ζώνες, όπως και τα απαλά χρώματα και σχέδια, τραβούν την προσοχή των αντρών προς την ΑΜΓ, την οποία μάλιστα τονίζουν». Ενα piercing στον αφαλό της είναι πιθανότατα ο τρόπος της να σε κάνει να προσέξεις την επίπεδη γυμνασμένη κοιλιά της, λέει ο Buss.
Η κίνησή σου: Να είσαι τζέντλεμαν. Οταν φοράει φόρεμα, νιώθει διαφορετική, σέξι με έναν πιο ώριμο τρόπο, απ' ό,τι όταν φοράει, για παράδειγμα, εφαρμοστό τζιν ή κοντό σορτσάκι. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να προσελκύσει έναν πιο ώριμο άντρα. Με μερικές ευγενικές χειρονομίες της παλιάς καλής σχολής θα την κερδίσεις: αγκάλιασέ την από τη μέση, κράτα της την πόρτα ανοιχτή, άφησέ τη να περάσει πρώτη. Θα τη σκλαβώσεις και ξέρεις πόσο βολικά (εκτός από σέξι) μπορούν να αποδειχτούν τα φορέματα για διάφορες ειδικές περιστάσεις. Μη νομίζεις, το ξέρει κι εκείνη.
Φοράει: Ενα αποκαλυπτικό ντεκολτέ.
Σκέφτεται: Σου αρέσει το θέαμα; Δώσε μου το σπέρμα σου.
Για την ακρίβεια μπορεί να μη σκέφτεται εκείνη έτσι, αλλά τα ξαναμμένα ωάριά της, που ενίοτε αναλαμβάνουν μόνα τους πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες έχουν την τάση να αποκαλύπτουν περισσότερη σάρκα και να ντύνονται πιο αποκαλυπτικά όταν βρίσκονται κοντά στην ωορρηξία. Ο λόγος σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας: οι γυναίκες ντύνονται προκλητικά στην κούρσα ανταγωνισμού τους με τις άλλες γυναίκες για το ποια θα κερδίσει την προσοχή σου. «Αυτή η αλλαγή στην ενδυματολογική συμπεριφορά τους είναι πιο έντονη στις ελεύθερες γυναίκες απ' ό,τι σε εκείνες που έχουν ήδη σχέση» λέει η Kristina Durante, υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου και αρχηγός της μελέτης. «Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να παραστούν σε μια κοινωνική εκδήλωση ανεβάζουν το στοίχημα όσο μπορούν. Επιστρατεύουν το βαρύ πυροβολικό στη μάχη της προσέλκυσης καλής ποιότητας αρσενικών». Αλλωστε ο Buss λέει: «Οταν οι γυναίκες έχουν ωορρηξία, έχουν μεγαλύτερη αξία στο χρηματιστήριο του ζευγαρώματος, οπότε αυτή είναι και η ευκαιρία τους να προσελκύσουν αρσενικά πρώτης ποιότητας». Κάθε νόμισμα, ως γνωστόν, έχει δύο όψεις κι αυτή η γόνιμη περίοδος έχει και το τίμημά της: υψηλό αναπαραγωγικό κόστος, λέει η Durante. Σε απλή μετάφραση: «Δεν θέλω να ζευγαρώσω με τον πρώτο τυχόντα με ελαττωματικό γενετικό υλικό, που θα με παρατήσει στην πρώτη ευκαιρία». Η Durante συνεχίζει: «Ουσιαστικά αναζητάμε έναν άντρα που θα προσφέρει καλές γενετικές πρώτες ύλες και καλούς υλικούς πόρους εν γένει. Αν κι εφόσον δεν είμαστε όλες σαν την Αντζελίνα Τζολί, προφανώς δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε έναν Μπραντ Πιτ. Οπότε ντυνόμαστε λίγο καλύτερα, επιδεικνύουμε λίγο περισσότερο τα θέλγητρά μας και γενικά προσέχουμε πιο πολύ την εμφάνισή μας. Τότε ίσως οι επιλογές μας για ζευγάρωμα αυξάνονται».
Η έρευνα της Durante έδειξε επίσης ότι οι λιγότερο εμφανίσιμες γυναίκες είχαν την τάση να ντύνονται πιο σέξι από τις πιο ελκυστικές γυναίκες, οι οποίες δεν χρειάζονταν να καταβάλουν τόση προσπάθεια. Κάτι που υποθέτω είναι αυταπόδεικτο, αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του.
Η κίνησή σου: Μην ξεχνάς το προφυλλακτικό. «Αν μια γυναίκα δείχνει έτοιμη για σεξ, βεβαιώσου ότι θα πάρεις πολύ προσεκτικά τις προφυλάξεις σου εκείνο το βράδυ» λέει η Durante. Η ωορρηξία την ωθεί σε μεγαλύτερη προθυμία για σεξ, όμως είναι και το τέλειο timing για να σε στείλει να αγοράζεις πορτ-μπεμπέ σε εννιά μήνες από το βράδυ του μοιραίου ντεκολτέ.
Φοράει: Ψηλά τακούνια.
Σκέφτεται: Αραγε, παρατήρησε τα οπίσθιά μου;
Αν το βλέμμα σου καρφώνεται περισσότερο στο σώμα της απ' ό,τι στα παπούτσια της, τότε το κόλπο έπιασε. Τα ψηλοτάκουνα ανορθώνουν τα οπίσθιά της, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο θελκτικά στους άντρες, σύμφωνα με τον Gad Saad, συγγραφέα του The Evolutionary Bases of Consumption. Υποθέτω ότι δεν χρειαζόσουν κι επιστημονική τεκμηρίωση για κάτι τέτοιο, το γνώριζες ήδη ενστικτωδώς. Αυτή η κάτωθεν ενίσχυση του πισινού της δημιουργεί μία καμπύλη χαμηλά στη μέση της προς την κοιλιά, η οποία σε όλα τα θηλαστικά είναι η θέση της γυναικείας σεξουαλικής δεκτικότητας, εξηγεί ο Saad. Δεν είναι βεβαίως τυχαίο που οι στριπτιζέζ εξακολουθούν να φορούν τα τακούνια-στιλέτο ακόμα κι αν έχουν πετάξει από πάνω τους και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό υφάσματος. Ούτε είναι τυχαίο ότι αποτελεί συλλεκτικό γεγονός το να δεις γυναίκα με χαμηλά παπούτσια στο πρώτο ραντεβού.
Η κίνησή σου: Μπορείς να πεις «σέξι γόβες», αν και σκέφτεσαι «σέξι πισινός» (κάτι που καλύτερα μην το αποτολμήσεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού), κι έπειτα πήγαινέ τη σε ένα ωραίο μέρος. «Αν φοράει ψηλά τακούνια, μάλλον δεν προτιμάει να πάτε στην ταβέρνα της γειτονιάς σου» λέει ο Michael Cunningham, ψυχολόγος και καθηγητής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ. Το μήνυμα που σου περνάει είναι ότι θέλει κάτι εκλεπτυσμένο και όχι καθημερινό και «οικογενειακό». Σίγουρα δεν είναι διατεθειμένη να περπατήσει 10 τετράγωνα μέχρι το πλησιέστερο μπαρ. Αν δεν είσαι με το αυτοκίνητό σου, κάλεσε ταξί.
Φοράει: Κατακόκκινα, ενώ όλοι φοράνε μαύρα.
Σκέφτεται: Νιώθω αυτοπεποίθηση και θέλω την προσοχή επάνω μου.
Αντιλαμβανόμαστε το νόημα του κάθε χρώματος ενστικτωδώς, λέει ο Cunningham. «Το κόκκινο είναι θερμό χρώμα, που υπονοεί ότι το άτομο είναι εξωστρεφές, ενώ αντιθέτως το μπλε, που είναι ψυχρό χρώμα, υποδεικνύει ότι είναι πιο ντροπαλό. Επομένως οι άνθρωποι που φοράνε κόκκινο επιδιώκουν να στρέφουν την προσοχή επάνω τους περισσότερο από τους ανθρώπους που φοράνε μπλε ή γκρι». Είναι γεγονός ότι το χρώμα που φοράει αντανακλά τη διάθεσή της κι ότι αν επιλέξει να ντυθεί στα κόκκινα, θέλει να προσελκύσει κάθε ταύρο στην αρένα της. Επειδή, όμως, υπάρχει κι ο παράγοντας «μόδα», η παλέτα της γκαρνταρόμπας της επηρεάζεται πολύ από τις εκάστοτε τάσεις. Αρα η ερώτηση-κλειδί που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι: τι φοράει σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες στον ίδιο χώρο; Ετσι θα �χεις την απάντησή σου.
Η κίνησή σου: Σιγουράκι. Απλώς πες: «Είσαι η πιο όμορφη εδώ μέσα». Οσο κι αν σου ακούγεται κλισέ και τετριμμένο, η συνταγή είναι αλάνθαστη και η ματαιοδοξία της κολακευμένη στο μάξιμουμ. Εξάλλου, όπως λέει και η Durante: «Οι γυναίκες έχουν σαφή και πλήρη εικόνα του τι φοράνε οι άλλες γυναίκες». Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο χειρότερος εφιάλτης μιας γυναίκας είναι να ανακαλύψει ότι φοράει κάτι ίδιο με κάποια άλλη στον συγκεκριμένο χώρο. «Συχνά το πρώτο πράγμα που κάνει μια γυναίκα μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο είναι ένα αυτόματο σκανάρισμα και σύγκριση του τι φοράει σε σχέση με τις άλλες γυναίκες γύρω της».
Φοράει: Μία άνετη μπλούζα.
Σκέφτεται: Αγγιξέ με.
Με τις γυναίκες τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι, όταν φορέσουμε ένα πολύ απαλό ρούχο, ο άντρας δεν θέλει να πάρει τα χέρια του από πάνω μας. Πρόκειται για κίνηση με χαμηλό βαθμό δυσκολίας στο παιχνίδι της προσέλκυσης. Οταν οι γυναίκες φοράνε απαλά, μαλακά υφάσματα, σου δηλώνουν ότι νιώθουν και οι ίδιες απαλές, προσιτές, θηλυκές κι όχι επιθετικές, σύμφωνα με τη θεωρία της Fisher. Με μία εφαρμοστή μπλούζα μπορούν να διαφημίζουν τη θηλυκότητά τους χωρίς να εκθέτουν πολλή σάρκα. Ο Cunningham βέβαια αναρωτιέται κατά πόσον τελικά απλώς ενδιαφέρονται για την αίσθηση που αφήνει πάνω τους το απαλό ύφασμα κι όχι πάνω σου. Βεβαίως, μπορείτε να έχετε αμοιβαία οφέλη αν εκείνη φορέσει το απαλό χνουδωτό μπλουζάκι της χωρίς την περιττή παρεμβολή του σουτιέν.
Η κίνησή σου: Χάιδεψέ την, αλλά όχι σαν να ήταν το λούτρινο αρκουδάκι σου. Κοινώς, άσε τις τρυφερές αγκαλιές για μετά τη «συμπλοκή».
Φοράει: Ενα τοπ που αποκαλύπτει την τιράντα του σουτιέν της.
Σκέφτεται: Δες τους ώμους μου και το σέξι εσώρουχό μου.
Φαντάζομαι δεν χρειάζεσαι μάστερ στην εξελικτική ψυχολογία για να πιάσεις το υπονοούμενο. Οταν αφήνει να φανεί έστω κι ένα τετραγωνικό εκατοστό από το εσώρουχό της, είναι τόσο τυχαίο όσο και το ότι η κόρη του ματιού σου έχει διασταλεί μπροστά στο θέαμα. Αυτή η φευγαλέα αποκάλυψη της λεπτεπίλεπτης ροζ δαντελίτσας στο σημείο-μηδέν, εκεί δηλαδή όπου το ντεκολτέ της βυθίζεται με χάρη στη σχισμή του στήθους της, δεν έτυχε απλά. Θέλει να το δεις. Οπως και το μαύρο σουτιέν κάτω από το λευκό εφαρμοστό μπλουζάκι. Ναι, αυτό θέλει να προσέξεις. Κι όταν επιτέλους με το καλό έχεις ξεφορτωθεί το περιττό, ενοχλητικό μπλουζάκι για να θαυμάσεις το εσώρουχό της σε όλο το μεγαλείο του, ξέχνα το φάτε μάτια ψάρια και πέσε με τα μούτρα στο φιλετάκι.
Η κίνησή σου: Μόλις σου την περιέγραψα. Εκτός από τα μάτια σου και τα χέρια σου, πρέπει να περιπλανηθούν εκεί ενστικτωδώς, για να απελευθερώσουν τη ροζ δαντέλα από το ζυγό του εξωτερικού δυνάστη της.

http://www.menshealth.gr/sex_relations.magazine_subjects.6.8964.html




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου