Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Όλοι μας, κατά τη διάρκεια των εορτών το «ρίχνουμε» λίγο έξω...και συνήθως όχι μόνο τρώμε παραπάνω αλλά και πίνουμε...
Όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε τις θερμίδες που ελλοχεύουν σε κάθε μας γουλιά! Έτσι λοιπόν, εάν ενδώσουμε στο αγαπημένο μας αναψυκτικό, το κάθε κουτάκι θα μας προσθέσει 130-150 θερμίδες, αν πάλι προτιμήσουμε τη light εκδοχή θα πάρουμε μόνο 0-10 θερμίδες. Ωστόσο τα αναψυκτικά είτε light είτε όχι δεν έχουν να μας προσφέρουν και πολλά από διατροφικής άποψης.
Εάν συνεχίσουμε με κάτι αλκοολούχο όπως μια μπύρα τότε θα πάρουμε 150 θερμίδες για κάθε κουτάκι (330 ml), εάν προτιμήσουμε ένα ποτηράκι κρασί, θα μας κοστίσει 130 θερμίδες (150ml), άρα όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η μπύρα έχει μικρότερο κόστος για τη σιλουέτα μας! Για τους γιορτινούς τύπους που θα αποφασίσουν να μεθύσουν με σαμπάνια, το κάθε ποτήρι θα έχει 150 θερμίδες... όσοι θελήσουν να περάσουν και στα πιο «βαριά» όπως ουίσκι, βότκα ή τζίν να ξέρουν ότι τα 45ml είναι 100 θερμίδες επιπλέον, έτσι ένα ποτηράκι μπορεί να εκτοξεύσει τη θερμιδική τους αξία στα ύψη φτάνοντας και τις 350-400 θερμίδες!
Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα άκρα μετρώντας τη κάθε μας γουλιά, άλλωστε οι διακοπές έχουν και πρέπει να έχουν μια έννοια ανεμελιάς, όμως «πάν μέτρον άριστον», όπως λέει και η σοφή παροιμία...και προσοχή! ποτέ αλκοόλ με οδήγηση...

Άννα Μεταξά





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου