για το κέϊκ
• 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/2 κούπας ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κούπας μαργαρίνη σοφτ
• 1/4 κούπας γάλα
• 1/4 κούπας σιρόπι από τα κερασάκια μαρσκίνο (αν χρησημοποιήσετε κερασάκια γλασέ, αντικαταστληστε το σιρόπι με γάλα)
• 3 αυγά
• 1/4 κουταλάκι βανίλια
• μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)
• 2/3 κούπας κερασάκια μαρασκίνο ή γλασέ κομμένα στη μέση
• 2/3 κούπας κερασάκια πράσινα κομμένα στη μέση
για το γλάσο βανίλιας...
• 250γρ βανίλια γλυκό
• 1 ασπράδι αυγού
• μερικές σταγόνες χυμό λεμονού
Εκτέλεση
Στο μπώλ του μίξερ ρίξτε και ανακατέψτε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα κερασάκια. Χτυπήστε τα 4’ στη δυνατή ταχύτητα, καθαρίζοντας συχνά τα τοιχώματα του μπώλ με μία σπάτουλα. Ρίξτε τα κερασάκια και ανακατέψτε απαλά. Αδειάστε το μείγμα σε μια βαθειά φόρμα για κέϊκ, με διάμετρο 25 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Το μείγμα πρέπει να καλύπτει τα 2/3 της φόρμας. Ψύστε το κέϊκ στους 175oC επί μια ώρα ή εως ότου εάν βυθίζετε μια ξύλινη φουρκέτα μέσα στο κέϊκ αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάλτε το από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει 5’ μέσα στη φόρμα και κατόπιν αδειάστε το σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να το φυλάξετε στην κατάψυξη κλεισμένο ερμητικά σε πλαστική σακούλα.
Ετοιμάστε το γλάσο: Λιώστε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη βανίλια. Χτυπήστε το ασπράδι με μερικές σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα και ανακατέψτε τη μαρέγκα με τη ζεστή βανίλια.Στολίστε τις πλευρές του κέϊκ με πράσινο γλάσο από σωληνάριο να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
Περιχύστε το κέϊκ με το γλάσο, αφήνοντάς το να τρέξει λίγο απ’όλες τις πλευρές.
Ακουμπήστε πάνω στο γλάσο μικρά αλεξανδρινά από πάστα αμυγδάλου. Για να φτιάξετε τα χαριτωμένα αλεξανδρινά, θα χρειαστείτε 100 γρ πάστα αμυγδάλου. Χρωματίστε το μεγαλύτερο μέρος της με κίκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ένα μικρό κομμάτι με κίτρινο χρώμα. Ανοίξτε τη κόκκινη πάστα σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά και κόψτε από αυτό μικρές μαργαριτούλες σε δύο μεγέθοι με τα ειδικά κουπ πατ. Κολλήστε τες μεταξύ τους με λίγο νερό. Πλάστε με τη κίτρινη πάστα μικρά μπαλλάκια. Κολλήστε βρέχοντας με λίγο νερό την επιφάνεια πάνω στα αλεξανδρινά. Για να μη στεγνώσει, φυλάψτε το κέϊκ σκεπασμένο σε κώδωνα. Βάλτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στη πιατέλα και στα χείλη του κώδωνα για να μη κλείσει εντελώς. Έτσι δε θα μαλακώσει το γλάσο.
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2750

Share on Facebook
Μοιραστείτε



0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου