Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Το προσωπικό στυλ στο ντύσιμο, είναι ζητούμενο όλων, πρωτίστως των γυναικών. Είναι πολλές βεβαίως κι εκείνες, που προτιμούν μία στυλιζαρισμένη εμφάνιση, προκειμένου να αποφύγουν τα ατοπήματα. Μία εμφάνιση που βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο ύφος, ένα συγκεκριμένο ενδυματολογικό ...

και ψυχολογικό τύπο ή ακολουθεί τους κανόνες ενός συγκεκριμένου στυλίστα, σε αναγάγει σε fashion victim με άποψη. Ακολουθείς κάποιους κανόνες και δε χρειάζεται να λογοδοτήσεις για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αίσθηση στην εμφάνισή σου.

Εάν φορέσεις ένα συνολάκι που υπογράφει κάποιος στυλίστας, ή εάν υιοθετήσεις το στυλ της μπάρμπι, της διανοούμενης ή της επαναστάτριας, ακόμη κι αν σε εκφράζει απόλυτα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις, τότε κατατάσσεσαι αυτομάτως σε μία στυλιστική κατηγορία. Θα κριθείς γι αυτό που έχεις επιλέξει να υπηρετήσεις κι όχι γι αυτό που έχεις επιλέξει για να εκφραστείς. Γιατί το ντύσιμό μας, το περίβλημά μας, αποτελεί τρόπο έκφρασης!

Το ντύσιμό μας μπορεί να «μιλήσει» για την προσωπικότητά μας, για τη διάθεσή μας και για το χαρακτήρα μας. Μπορεί ακόμη, μέσω των ενδυματολογικών μας επιλογών, να στοιχειοθετηθεί μία ολοκληρωμένη ψυχαναλυτική προσέγγιση για την προσωπικότητά μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Μην το ξεχνάτε αυτό. Από παιδιά εκδηλώνουμε τις προτιμήσεις μας, όπως κοριτσάκια μπάρμπι ή αγοροκόριτσα, αλλά και από παιδιά κουβαλάμε απωθημένα, σχετικά με την εμφάνισή μας, όπως το ντύσιμο της μαμάς που ποτέ δε μας άρεσε.

Αφού λοιπόν η εμφάνισή μας αφορά κυρίως στο ντύσιμό μας και αυτό αποτελεί καθρέφτη μας, καλύτερα θα ήταν να είμαστε απλώς οι εαυτοί μας, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από μάσκες και χωρίς να «ντύνουμε» το «γυμνό» μας εαυτό με κάτι ξένο. Εκτός κι αν αυτό επιθυμείτε. Να υποδυθείτε - ενδυθείτε κάτι άλλο. Δε θα σας κατηγορήσει κανένας γι αυτό. Και πάλι ο εαυτός σας θα είστε, αρκεί να δείχνετε αυτό που έχετε επιλέξει.
Εάν όμως η επιλογή σας, αφορά στην αναζήτηση του προσωπικού σας στυλ, με την προσωπική σας υπογραφή, καλό θα ήταν να μείνετε λίγο παραπάνω μπροστά στον καθρέφτη, προκειμένου να τα ανακαλύψετε. Μπορεί να μην τα καταφέρετε με την πρώτη, αλλά σκεφτείτε πόσο ευχαριστημένη και υπερήφανη θα αισθανθείτε όταν θα νιώσετε να ξεχωρίζετε για το προσωπικό σας στυλ και ίσως αντιληφθείτε να σας αντιγράφουν κιόλας.

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάποιους απλούς κανόνες, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα στυλιστικά ατοπήματα. Οι συνδυασμοί χρωμάτων, η περιορισμένη και με μέτρο αγορά μοδάτων κομματιών (ώστε να σας μείνουν και να μην τα πετάξετε στο τέλος της σεζόν), η αγορά ρούχων σε διάφορα στυλ (ώστε να συνδυαστούν με σύνεση και να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό, άκρως προσωπικό αποτέλεσμα), είναι μερικοί από αυτούς τους κανόνες. Εάν χρειαστεί να απολογηθείτε ή αισθανθείτε ότι πρέπει να απολογηθείτε, τότε να το κάνετε για κάτι που φέρει την υπογραφή σας!

Αντιγράφουμε ένα ντύσιμο από πασαρέλα ή φωτογραφία περιοδικού μόδας, κάνοντας πάντα μία καθοριστική αλλαγή, ώστε να βάλουμε τη δική μας υπογραφή.

Εμπιστευόμαστε ορισμένα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα μας και τα συνδυάζουμε με άλλα κομμάτια που προστάζει η μόδα της εποχής.

Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Ποτέ όμως δεν πρέπει να υπερβάλλουμε. Επίσης, σε μία εμφάνιση διαλέγουμε είτε τα αξεσουάρ να ακολουθούν τις προσταγές της μόδας, είτε τα ρούχα. Ποτέ όλα μαζί.

Τα αξεσουάρ επίσης είναι αυτά που από μόνα τους μπορούν βάλουν την υπογραφή του προσωπικού μας στυλ. Από την ιδιαίτερη καρφίτσα μέχρι το δέσιμο του κασκόλ και του φουλαριού, μπορείς να πρωτοτυπήσεις.

Μην αγοράζετε οτιδήποτε προστάζει η μόδα σε μία σεζόν. Είναι πεταμένα λεφτά. Επιλέγουμε αυτά που μας ταιριάζουν και μας αρέσουν και επενδύουμε σε αυτά σε βάθος χρόνου. Ακόμη και όταν η σεζόν φέρει άλλα πρότυπα, εμείς θα έχουμε κομμάτια που θα μπορέσουμε να τα αναμείξουμε με τα καινούργια, ή που θα ξαναέρθουν στη μόδα, αφού ως γνωστόν, κι αυτή κύκλους κάνει.

Εμπνευστείτε από παντού. Μόδα μπορεί να γεννηθεί παντού, αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και να τη δούμε. Μην περιμένετε να σας τα σερβίρουν όταν θα τα έχουν υιοθετήσει όλοι. Κοιτάξτε τις βιτρίνες, ξεφυλλίστε περιοδικά, παρακολουθήστε το ντύσιμο των νέων, ξεσηκώστε το look αγαπημένων καλλιτεχνών, ταξιδέψτε στο internet και ανακαλύψτε στυλ. Το προσωπικό στυλ είναι ένα παζλ που το φτιάχνεις από ότι κομμάτια θέλεις εσύ. Πολλές γυναίκες το έχουν κατακτήσει ήδη. Ρίξε μία ματιά τριγύρω και θα τις δεις. Εμπνεύσου από αυτές και μετά ενέπνευσε κι εσύ!

Ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνετε πάντα στα χρώματα και στους συνδυασμούς των χρωμάτων που κάνετε για κάθε σας εμφάνιση :

Συνδύασε το κόκκινο με καφέ, μπλε, γκρι, μαύρο, πορτοκαλί, κοραλλί, τυρκουάζ και σμαραγδί.

Συνδύασε το πράσινο με μαύρο, άσπρο, τυρκουάζ, μοβ, κίτρινο και πορτοκαλί.

Συνδύασε το ροζ με πράσινο, πορτοκαλί, καφέ, χακί και μπεζ.

Συνδύασε το μπλε, ανάλογα με την απόχρωσή του. Από το κλασικό navy look με άσπρο, μέχρι εμπριμέ που ανακατεύουν αποχρώσεις του πράσινου ή του κόκκινου.

Συνδύασε το πορτοκαλί με μοβ, κίτρινα, φούξια, για εξωτικά αποτελέσματα ή με χακί, καφέ, τζιν, για πιο αστικές εμφανίσεις.

Συνδύασε το μοβ με πράσινο ή φούξια και κρεμ ή μπεζ, για πιο σικ εμφανίσεις και με κόκκινο, πορτοκαλί και εμπριμέ, για πιο έθνικ αποτελέσματα.

Συνδύασε το καφέ με λευκό, κίτρινο και τυρκουάζ, για καλοκαιρινές εμφανίσεις, με μπρονζέ, χρυσό και ροζ, για βραδινές εμφανίσεις και με μοβ, για πιο φολκλόρ αποτελέσματα. Τέλειος ο συνδυασμός του καφέ με το μπεζ, αλλά και με το κίτρινο, ενώ οι καφέ μπότες και οι καφέ τσάντες αποτελούν must σχεδόν όλων των εμφανίσεων. Μην τα φοβάστε!

Άσπρο και γκρι αποτελούν χρώματα ιδανικά για πολλές εμφανίσεις. Διαλέξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και δημιουργείστε!

Το μαύρο τέλος, όλες το λατρεύουμε! Πάει βεβαίως με όλα τα χρώματα, αλλά μερικές φορές είναι προτιμότερο το μαύρο να συνδυαστεί με μαύρο και τη διαφορά να την κάνουν οι λεπτομέρειες: τα κοσμήματα, το μακιγιάζ και τα αξεσουάρ!


Πηγή
http://www.teleiosgamos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2492&Itemid=237





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου