Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Υλικά που χρειάστηκαν για την τούρτα :
3 έτοιμες βάσεις παντεσπάνι (αν είστε καλό νοικοκυρές θα φτιάξετε μόνες σας φαντάζομαι, όχι σαν και μένα που τις αγοράζω)
1 μεγάλο κουτί κρεμώδες τυρί,
1 κουτί σαντιγύ,
½ φακελάκι ζελέ πορτοκαλιού,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
λίγη κρυσταλλική...

βανίλια,
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή λικέρ πορτοκαλιού,
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα.
Καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού (έχει κάνει στο παρελθόν μια ωραία πρόταση η Αχτίδα, αλλά δυστυχώς δεν είναι πια διαθέσιμο το blog της).

Και τέλος μια φόρμα με έλασμα ή ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής χωρίς πάτο.

Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή. Ντύνετε το τσέρκι εξωτερικά πρώτα με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να αποκτήσει έναν εικονικό πάτο και το αφήνετε στην άκρη.

Σε βαθύ μπόλ χτυπάτε την σαντιγύ με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια, ώστε να αφρατέψει και να γίνει ωραία κρέμα, στην συνέχεια ρίχνετε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύετε λίγο ακόμη. Την βάζετε στο ψυγείο να παγώνει, όσο θα ετοιμάζετε το ζελέ σας.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε τον χυμό πορτοκαλιού (χωρίς να βράσει) και λιώνετε μέσα το ζελέ πορτοκάλι. Αποσύρετε από την φωτιά το αφήνετε λίγο να χλιάνει και στην συνέχεια το ανακατεύετε με την κρέμα σαντιγύ/τυριού, το ξύσμα του πορτοκαλιού. Αφήνετε και πάλι λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.

Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύετε το γάλα με το εσάνς πορτοκαλιού ή το λικέρ και ετοιμάζεστε να βρέξετε ελαφρά τα παντεσπάνια.. Τοποθετείτε το πρώτο μέσα στο τσέρκι που το έχετε ακουμπήσει σε μια σκληρή επιφάνεια (ίσως ένα ταψάκι φούρνου) βρέχετε ελαφρά και από πάνω στρώνετε μια δόση κρέμας.

Συνεχίζετε με το επόμενο παντεσπάνι (πάλι ελαφρύ βρέξιμο) στρώση κρέμας και τέλος το τελευταίο παντεσπάνι (βρέξιμο) και την υπόλοιπη κρέμα, στην οποία με μια μαρίζ μπορείτε να κάνετε κυματάκια και κορυφές. Ολοκληρώνετε το ντεκόρ με τις καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού και παγώνετε για μερικές ώρες.

Ανάλαφρη στην γεύση και εύκολη στην δημιουργία τούρτα, έτσι για να κάνουμε και εμείς συχνά «γενέθλια» :-)) ενώ σίγουρα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε προσθέτοντας πράγματα (σταγόνες σοκολάτας, κακάο, ξηρούς καρπούς καραμελωμένους, αμύγδαλ φιλέ κ.ά).

πηγή

http://aromavanillias.blogspot.com/2009/10/blog-post_27.html




follow us

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου