Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Δοκιμάστε κι εσείς αν θέλετε κάτι διαφορετικό γι αυτές τις γιορτές και καλή επιτυχία.
Υλικά
Παντεσπάνι:
6 αυγά
2 βανίλιες
1,5 φλιτζάνι φαρίνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Γέμιση:
500γρ σαντιγί (την πράσινη, τη φυτική)
175γρ κουβερτούρα...
3 κρόκους αυγών
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά κονιάκ

Σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τ' αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και όταν αφρατέψουν και πάρουν το χρώμα του λεμονιού, προσθέτουμε το αλεύρι.
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20', σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε ζεστό πάνω σε μια νωπή πετσέτα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε με την πετσέτα το παντεσπάνι σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το σιρόπι για 5' και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε τη σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Μια καλή ιδέα είναι να την βάλουμε σε σακουλάκι τροφίμων, το οποίο θα βουτήξουμε σε βραστό νερό και μετά θα κάνουμε μια τρύπα στην άκρη και θα αδειάσουμε την κουβερτούρα στο μείγμα, εύκολα και καθαρά!
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το γάλα, το πορτοκάλι και το κονιάκ.
Αναμιγνύουμε με την κουβερτούρα και τη σαντιγί.
Έτοιμο το μείγμα της γέμισης σε ανοικτό καφέ χρώμα.

Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι. Παίρνουμε το σιρόπι και το ραντίζουμε ομοιόμορφα.
Μετά, απλώνουμε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα και τυλίγουμε το παντεσπάνι με τη γέμιση σε ρολό.
Στη συνέχεια, κόβουμε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι και με λίγη γέμιση στερεώνουμε τα δυο κομμένα άκρα σε δυο σημεία του κορμού, σα να είναι κούτσουρο κομμένο.
Μετά απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση απ' έξω.
Πριν μπει στο ψυγείο παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε κάθετες γραμμές κατά μήκος του κορμού.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και 2 κλαδάκια γκυ, για πιο αληθοφανές αποτέλεσμα!


πηγή

http://www.heraklionblogs.gr/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82_%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/




follow us




---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου