Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες αγοράζουν παπούτσια γνωρίζοντας ότι δεν είναι τα κατάλληλα για τα πόδια τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε για την Εταιρεία Χειροπρακτών και Ποδιάτρων της Μ. Βρετανίας.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 37% των γυναικών θα φορούσε ακατάλληλα παπούτσια αρκεί αυτά να


ήταν της μόδας. Και το 17% των ανδρών παραδέχθηκε επίσης ότι αγοράζει παπούτσια σε λάθος νούμερο.
Αν και το 80% των γυναικών απάντησε ότι υπέφερε από προβλήματα στα πόδια όπως κάλοι ή νύχια που αναπτύσσονται σε λάθος θέση, μόνο τέσσερις στις δέκα γυναίκες και άνδρες που ερωτήθηκαν, είχε ζητήσει τη βοήθεια ειδικού.

Όπως εξηγεί η Δρ Λοράιν Τζόουνς από την Εταιρεία Χειροπρακτών και Ποδιάτρων «πολλοί από εμάς δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια ευκαιρία να αγοράσουν παπούτσια σε χαμηλή τιμή και στις επιταγές της μόδας, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα μη ανατομικά παπούτσια μας κάνουν τελικά να υποφέρουμε και θέτουν συνολικά την υγεία μας σε κίνδυνο.»
Πάντως αν και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, τα παντοφλέ είναι ακόμη πιο ένοχα, καθώς κάνουν το πέλμα να γέρνει μπροστά και να στριμώχνονται τα δάχτυλα.
Φυσικά τα χειρότερα όλων είναι τα αθλητικά παπούτσια, καθώς δεν παρέχουν υποστήριξη στο πόδι και τείνουν να είναι στενά στο μεγάλο δάκτυλο.
Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που φοράνε λάθος νούμερο παπούτσια σε καθημερινή βάση και δεν το συνειδητοποιούν. Και είναι πολύ σημαντικά το σωστό νούμερο για το σύνολο των καθημερινών μας δραστηριοτήτων.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα μοδάτα παπούτσια ή τα ψηλοτάκουνα δεν θα πρέπει να εξοριστούν από την παπουτσοθήκη μας, αρκεί να δίνουμε την ευκαιρία στα πόδια μας να φοράνε άνετα παπούτσια με τακούνι όχι περισσότερο από τέσσερα εκατοστά, με στρογγυλεμένο μπροστινό τελείωμα ώστε τα δάκτυλα να μην είναι στριμωγμένα.

πηγή
http://blog.radionext.gr/?p=1193




follow us




---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου