Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η κακοσµία των ποδιών µπορεί να µας φέρει σε δύσκολη θέση, και µάλιστα τις πιο ακατάλληλες στιγµές. Υπάρχει τρόπος να την αντιµετωπίσουµε;
Γιατί μυρίζουν τα πόδια μου;
Πολλοί θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την κακοσµία των ποδιών την υπεριδρωσία και τους µύκητες. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ...
η µυρωδιά των ποδιών µας εξαρτάται γενικά από τη χλωρίδα της περιοχής, από το σύνολο δηλαδή των µικροοργανισµών που ζουν στο δέρµα µας, οι οποίοι διαφέρουν από άτοµο σε άτοµο. Σηµαντικό ρόλο παίζει επίσης η προσωπική υγιεινή, η οποία, αν είναι ελλιπής, µπορεί να οδηγήσει σε κακοσµία.
Πόσο φταίνε ο ιδρώτας και οι μύκητες;
Όπως αναφέραµε ήδη, αυτές οι δύο καταστάσεις δεν είναι πρωτίστως υπεύθυνες για τη µυρωδιά των ποδιών, ωστόσο αν υπάρχει πρόβληµα κακοσµίας µπορούν να το επιβαρύνουν σε κάποιο βαθµό.
Τα παπούτσια παίζουν ρόλο;
Η καλή ποιότητα των υποδηµάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της υγιεινής των ποδιών, όπως και οι κάλτσες. Καλό είναι λοιπόν να προτιµάµε δερµάτινα παπούτσια και βαµβακερές κάλτσες, τις οποίες πρέπει να αλλάζουµε καθηµερινά. Επίσης πρέπει να αποφεύγουµε να φοράµε συνεχώς τα ίδια παπούτσια.


Υπάρχει θεραπεία;
Η κακοσµία των ποδιών δεν είναι πάθηση, εποµένως δεν υπάρχει κάποια ιατρική µέθοδος αντιµετώπισης. Εφόσον βέβαια συνυπάρχουν υπεριδρωσία ή/και µύκητες µπορούν να αντιµετωπιστούν προκειµένου να αµβλυνθεί το πρόβληµα, χωρίς ωστόσο αυτό να σηµαίνει ότι έτσι θα λυθεί και οριστικά.
Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να βοηθήσουν;
Στο εµπόριο κυκλοφορούν διάφορα αποσµητικά προϊόντα, και µάλιστα σε πολλές µορφές (σπρέι, υγρά κ.λπ.), που µπορούν να καλύψουν την άσχηµη µυρωδιά των ποδιών βοηθώντας µε αυτό τον τρόπο στην αντιµετώπιση της κατάστασης. Η καλύτερη λύση ωστόσο παραµένει η καλή υγιεινή, δηλαδή το τακτικό πλύσιµο και στέγνωµα των ποδιών, και τα κατάλληλα παπούτσια και κάλτσες.

Της Χρύσας Γιαννοπούλου
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, ∆ΙΔΑΚΤΟΡΑ ∆ΕΡµΑΤΟΛΟΓΟΥ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΥ







follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου