Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Επειδή αντίθετα με το πασίγνωστο ρητό, η ομορφιά δεν είναι μια υπόσχεση ευτυχίας αλλά μια βεβαιότητα καταστροφής. Τα ωραία πλάσματα, άντρες και γυναίκες, είναι θεοί που έχουν κατέβει ανάμεσά μας και μας ξεφτιλίζουν με την τελειότητά τους. Από όπου περνούν, σκορπίζουν τη διχόνοια, τη δυστυχία και παραπέμπουν τον καθένα στην μετριότητά του. Η ομορφιά είναι ίσως ένα φως, αλλά ένα φως που κάνει πιο βαθύ το σκοτάδι, μας ανεβάζει πολύ ψηλά



κι ύστερα μας αποθέτει τόσο χαμηλά, ώστε μετανιώνουμε που την προσεγγίσαμε.
Αυτά είναι τα επιχειρήματα ενός από τους κλέφτες της ομορφιάς.

Ένας γερασμένος Δον Ζουάν, μια μαραμένη σαγηνεύτρα κι ένας δύσμορφος νάνος συνεργάζονται και θέτουν σε εφαρμογή ένα άρρωστο σχέδιο: να εκδικηθούν την ομορφιά φυλακίζοντάς την ώσπου αυτή να εγκαταλείψει τους φορείς της. Ο Μπενζαμέν, ο γερασμένος νέος και η πανέμορφη σύντροφός του Ελέν καταφεύγουν άθελά τους στο Μαραντήρι, το σαλέ-φυλακή της ομορφιάς. Η Ματίλντ, η γοητευτική και ανασφαλής ψυχίατρος θα ακροαστεί τις εμπειρίες του Μπενζαμέν στο Μαραντήρι.

Ακραίοι χαρακτήρες, αντιπροσωπευτικοί της ευρηματικότητας του Πασκάλ Μπρυκνέρ, στοχαστή και συγγραφέα πολλών δοκιμίων αλλά και σημαντικών μυθιστορημάτων όπως Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα, σε μια ιστορία-διαφορετική οπτική της ομορφιάς και της σεξουαλικότητας. Μαθητής του Ρολάν Μπαρτ, ο Μπρυκνέρ καθηλώνει με την αγριότητα και συνάμα τη λυρικότητα της γραφής του. Το κείμενο διαβάζεται μονορούφι και ηδονίζει ακατάπαυστα τον αναγνώστη.

Οι κλέφτες της ομορφιάς-Πασκάλ Μπρυκνέρ, εκδ. Αστάρτη


πηγή
http://vivlio.blogspot.com/2005/10/blog-post.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου