Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Πλησιάζουν οι γιορτές και όλες μας έχουμε μια τάση γενικής ανανέωσης, που συχνά ξεκινά από το μακιγιάζ μας.

Ξεκινήστε την εμπειρία αυτή κάνοντας αρχή τις μέρες των γιορτών, που όλες θέλουμε να είμαστε ξεχωριστές και να ακτινοβολούμε. Προσπαθήστε ...

να το κάνετε πραγματικότητα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο...

Με τα κατάλληλα όπλα και σωστές συμβουλές τολμήστε την ανανέωση του μακιγιάζ σας.



Επιχειρήστε νέους συνδυασμούς, εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που είχατε συνηθίσει το καλοκαίρι. Το δέρμα άλλωστε έχει αποκτήσει πλέον ένα πιο άτονο, λιγότερο μαυρισμένο τόνο.

Ας δούμε λοιπόν μερικά μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας. Απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα άψογο μακιγιάζ είναι ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας.

ΒΑΨΙΜΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Ξεκινήστε το βάψιμο σας απλώνοντας σε όλο το πρόσωπο ομοιόμορφα το φον ντε τεν.

Mετά περάστε το κονσίλερ στα σημεία που χρειάζεται (πάντα πάνω από το φον ντε τεν) για να καλύψετε μαύρους κύκλους και τυχόν ατέλειες.

Αν έχετε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, προτιμάμε ένα εξισορροπητικό φον ντε τεν, που θα ενυδατώσει τις ξηρές περιοχές και θ' απορροφήσει το πλεόνασμα της λιπαρότητας. Απλώστε το πολύ καλά, ώστε να γίνει ένα με την επιδερμίδα σας και να μην ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόσωπο

Διαλέξτε την σωστή απόχρωση του φον ντε τεν, που θα ταιριάζει με την επιδερμίδας σας (κάντε δοκιμές στην περιοχή του σαγονιού σας, και προτιμήστε την πιο κοντινή σας απόχρωση)




ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Στην συνέχεια ξεκινήστε το βάψιμο των ματιών, περνώντας την σκιά και κατόπιν την μάσκαρα.

Καλό είναι να προηγηθεί το αϊ-λάινερ, εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε, και να συνεχίσετε με την σκιά που θα επιλέξετε .

Βάλτε σκιά μόνο από την άκρη μέχρι τη μέση του ματιού. Μην φτάσετε στις εσωτερικές γωνίες.

Εαν πρόκειται να συνδυάσετε περισσότερες από μία σκιές, επιλέξτε την πιο ανοιχτή για την περιοχή κάτω από το τόξο του φρυδιού και την πιο σκούρα για το κάτω μισό του βλέφαρου

Αποφεύγετε τις έντονα ιριδίζουσες ή μεταλλιζέ σκιές, αν έχετε ώριμη επιδεμίδα με αρκετές ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Θα δείξουν το βλέμμα σας βαρύ και κουρασμένο. Προτιμάμε πιο πουδρέ και κρεμώδεις υφές, που δεν τονίζουν το πρόβλημα.

Αντίθετα τα νεανικά δέρματα, κολακεύονται τόσο από τα έντονα χρώματα όσο και από τις ιριδίζουσες υφές, που μπορεί να περιέχουν και γκλίτερ.

Για να φτιάξετε γωνίες και να κρύψετε ατέλειες χρησιμοποιήστε σκούρες σκιές.

Αν τα μάτια σας έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, απλώστε σκούρα σκιά από μέσα προς τα έξω, και δώστε ανοδική φόρμα στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Αν τα μάτια σας έχουν κοντινή απόσταση μεταξύ τους, άπλωσε μία ανοιχτή σκιά σε όλο το βλέφαρο και κάτω από το φρύδι, και συνεχίστε βάζοντας λίγη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία πάνω από τις βλεφαρίδες

Προτιμήστε σκιές σε τόνους του μοβ και καφεκόκκινες αποχρώσεις.

ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ

Εαν έχετε σκουρόχρωμες βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε μαύρο χρώμα μάσκαρα για έντονο βλέμμα. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μια μπλέ μάσκαρα θα δώσει ιδιαίτερη λάμψη.

Χρησιμοποιήστε τη δαμασκηνί και τη μοβ σκιά, για ακόμη πιο εξεζητημένο αποτέλεσμα για τις βραδινές σας εμφανίσεις

Για να δώσετε περισσότερο εφέ στην εμφάνισή σας, δημιουργήστε περίγραμμα σε έντονα χρώματα, συνδυάζοντάς τα με μαύρη ή αντιστοίχου χρώματος μάσκαρα




Για τυχόν λάθη και μουτζούρες, αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει και σκουπίστε με μια μπατονέτα.

ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ

Στη συνέχεια άπλωσε την πούδρα στην περιοχή Τ κι έπειτα πρόσθεσε ρουζ και κραγιόν. Ειδικά το κραγιόν σας θα πρέπει να το αφήνετε πάντα για το τέλος.

Το ρούζ όσο πιο διακριτικό είναι τόσο καλύτερα. Μην παρασύρεστε από κραυγαλέες αποχρώσεις, προτιμείστε τις φυσικές ροδακινί-ροδαλές.

Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα.

Χαμογελάστε και στα σημεία που τα ζυγωματικά είναι ανυψωμένα και τοποθετήστε το ρούζ.

ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ

Προτού βάλετε κραγιόν, τρίψτε απαλά τα χείλη σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα, επιτυγχάνοντας έτσι μια ελαφριά απολέπιση.

Τοποθετήστε λίγη πούδρα σε σκόνη, για να βοηθήσει το κραγιόν να «σταθεί» περισσότερο στη θέση του

Στην συνέχεια κάντε περίγραμμα με μολύβι σε κοντινή απόχρωση με αυτή του φυσικού χρώματος των χειλιών σας.

Με το ίδιο μολύβι «γεμίστε» την επιφάνεια των χειλιών και από πάνω περάστε το κραγιόν της αρεσκείας σας.

Τα χρώματα στα κραγιόν το χειμώνα αυτό σκουραίνουν. Διαλέξτε ανάμεσα σε δαμασκηνί και μπορντό αποχρώσεις, αλλά και βαθιά ζεστά κόκκινα καθώς και μόβ αποχρώσεις.

Τέλος στη μέση του κάτω χείλους βάζουμε λίγο διάφανο λιπγκλος για περισσότερη λάμψη.



Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλα είναι θέμα αισθητικής.

Με το μακιγιάζ προσπαθούμε να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, τονίζοντας παράλληλα και την αυτοπεποίθησή μας.

Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσετε και να είστε σίγουρες ότι εάν εσείς αισθάνεστε λαμπερή και όμορφη, θα το προσέξουν και οι γύρω σας.




πηγή
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2753

follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Unknown είπε... @ 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:45 μ.μ.

πάρα πολύ όμορφο post! θα χαρώ πολύ να γίνεις μέλος στο blog μου ! www.beautywitholga.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου