Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Αναζητώντας ιδέες για την ανανέωση ή τη διακόσμηση στο χώρο του μπάνιου, σε έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά περιοδικά διακόσμησης, το μόνο που καταφέρνω είναι να μου φαίνεται ακόμα πιο απλό και "μίζερο" το δικό μου. Οι περισσότερες "προτάσεις" δίνουν την εντύπωση ότι απευθύνονται τουλάχιστον στη ...Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, αν όχι στον υπεύθυνο διακόσμησης του Προεδρικού Μεγάρου και με νευριάζει αφάνταστα ένα βασικό μειονέκτημα του δικού μου σπιτιού, που δεν μπορεί πια να διορθωθεί... Ότι δεν έχει και το μπάνιο του τις διαστάσεις του καθιστικού.... Αν βεβαίως διέθετα τα άπειρα τετραγωνικά, αν το παράθυρο του μπάνιου, ήταν μια μπαλκονόπορτα! με θέα από την 3χ3 μπανιέρα! προς την πισίνα! ή τον κήπο, σας διαβεβαιώ ότι θα ήξερα πολύ καλά και πως να το διακοσμήσω και ποια είναι η ιδανική διάταξη ειδών υγιεινής και επίπλων...
Στις ιδέες λοιπόν που ακολουθούν αγνοείστε, στο μέτρο του δυνατού, το γενικότερο περιβάλλον των εικόνων και απομονώστε μερικές λύσεις που δεν δεσμεύονται από το πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο και μπορούν να βοηθήσουν και το δικό σας όχι "βασιλικό" μπάνιο, να γίνει περισσότερο λειτουργικό και ευχάριστο.... Ανεξάρτητα από το είδος καθρέφτη που θα τοποθετήσετε, το θέμα του φωτισμού του είναι καθοριστικό για το σύνολο του χώρου. Ειδικά αν δεν υπάρχει και πρόσθετος κεντρικός φωτισμός στο μπάνιο σας, όπως συμβαίνει στα περισσότερα, μην είστε και τόσο σίγουροι ότι οι μικρές λάμπες που συνήθως συνοδεύουν τους καθρέφτες θα είναι επαρκείς. Στις αχανείς και φωτεινές εκθέσεις των καταστημάτων, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και τοποθετώντας τον καθρέφτη στον δικό σας χώρο, να βρεθείτε μπροστά σε μια "μουντή" έως και "σκοτεινή" δυσάρεστη έκπληξη. Προτιμήστε έναν καθρέφτη όχι με πολλά μικρά, αλλά με ένα και έντονο φως στο κέντρο του, ή αν χρειασθεί τοποθετείστε επιπλέον φωτιστικά στον τοίχο, σ΄ ένα στυλ που φυσικά θα πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική διακόσμηση του χώρου.
Κλείστε τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα, σε μια καμπίνα από γυαλί, fiberclass, ή κάποιο άλλο από τα σύγχρονα υλικά που διατίθενται στην αγορά. Είναι μια λύση πολύ πιο λειτουργική από την κλασσική κουρτίνα και η διαφάνεια του γυαλιού προσθέτει αίσθηση "χώρου". Τέτοιους είδους καμπίνες κυκλοφορούν πλέον σε όλα τα σχήματα (για γωνιακές ντουζιέρες, κλπ) και το κόστος τους, αν επιλέξετε κάτι απλό, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού (τύπου PRAKTICER) θα τις βρείτε ακόμα πιο φθηνά και η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολο να γίνει από εσάς τους ίδιους.
Οι αποθηκευτικοί χώροι στο μπάνιο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά του, ειδικά αν γενικά στο σπίτι έχετε έλλειψη ντουλαπιών. Αν για παράδειγμα θα πρέπει και όλες σας οι πετσέτες, επειδή δεν υπάρχει χώρος αλλού, να βρίσκονται κι αυτές στο μπάνιο, εκτός απ΄όλα τα μπουκάλια και μπουκαλάκια καλλυντικών και απορρυπαντικών, θα πρέπει να εκμεταλλευθείτε και το τελευταίο εκατοστό χώρου, με κομψές και ταυτόχρονα όχι "παραφορτωμένες" οπτικά λύσεις. Αν υπάρχει κάποια εσοχή, είστε από τους πιο τυχερούς. Μπορείτε εκεί να τοποθετήσετε γυάλινα ράφια αλλά και ένα κλειστό ντουλάπι, που μεταξύ μας, είναι πολύ πιο εύχρηστο και γιατί τα πάντα θα είναι πιο καθαρά και γιατί για να καθαρίσετε το μπάνιο σας, δεν θα χρειάζεται να κάνετε μια μικρή "μετακόμιση". Η λύση του ξύλινου ντουλαπιού με διαφανές, γυάλινο πορτάκι είναι η πιο κομψή οπτικά και στην αγορά θα βρείτε άπειρες πλέον επιλογές, τέτοιου είδους, πολύ οικονομικές.

Αν τώρα ο αρχιτέκτων παρέλειψε να δημιουργήσει μια "πολύτιμη εσοχή" για να βάλετε το ντουλαπάκι σας, θα πρέπει να χωρέσετε τα πάντα σε όσο χώρο διαθέτει το έπιπλο του νιπτήρα ή να προσθέσετε ένα επιπλέον ντουλάπι. Μια λύση είναι τα ντουλάπια τοίχου, που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται περιμετρικά του καθρέφτη, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει χώρος. Γενικά, για να διευκολύνετε στη ζωή σας, φροντίστε όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα να βρίσκονται σε "δημόσια θέα" και να βγαίνει το κάθε τι από τα ντουλάπια σας μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η εικόνα ενός μπάνιου που σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια, μπορεί κανείς να βρει σαπουνάκια, αρώματα, σφουγγάρια, πετσέτες κλπ. (βρεγμένα τις περισσότερες φορές...) δεν προσθέτει διακοσμητικά τίποτα, απλά δίνει την εικόνα μιας μόνιμης ακαταστασίας, σας δυσκολεύει στο καθάρισμα που είναι σχεδόν καθημερινό και κάνει ακόμα και τα μεγαλύτερα μπάνια να δείχνουν μικρότερα.

συνέχεια...

πηγή
http://soulouposeto.blogspot.com/2009/11/blog-post_5323.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Matoula είπε... @ 10 Απριλίου 2020 στις 4:01 μ.μ.

Έχεις απόλυτο δίκιο, καποιες φορές και εγώ νοιώθω λες και τα περιοδικά διακόσμησης νομίζουν πως απευθύνονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες!εγώ πάντως που έχω ένα πολύ μικρό μπάνιο κατόρθωσα με μικρές αλλαγές να το κάνω να φαίνεται πολύ όμορφο και γλυκό! έβαψα σε ένα τέλειο φιστικι χρώμα τον τοίχο και φαίνεται σαν καινούριο!έβαλα άσπρα μεγάλα βότσαλα που είχα μαζέψει από το καλακοκαίρι από την παραλία, έβαλα κάτι κεράκια ρεσό, πήρα και αυτές τις καινούριες πετσέτες στο υπέροχο αυτό λιλά χρώμα https://www.bedandbath.gr/mpanio/petsetes/petsetes-mpaniou-vamvakeres-monoxromes-fieldcrest-ultra-soft-001426/?ColorID=512, έβαλα και μικρά κασπό με κακτάκια και δείχνει τέλειο το μικρό μου το μπανάκι!Αυτό που χρειάζεται είναι φαντασία και τόλμη!

Δημοσίευση σχολίου