Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 8ου, 1ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων στο... πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού &  Εφηβικού βιβλίου, συνδιοργάνωσαν με το 8ο, 1o & 3ο Δημοτικό Σχολείο, μια μουσική παράσταση και αφήγηση με ιστορίες του Αισώπου για τους μαθητές των Α΄, Β΄ τάξεων.

Για την ομαλότερη εξέλιξη και επιτυχία της...
εκδήλωσης και για να μπορέσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν, να κατανοήσουν και να συμμετέχουν εποικοδομητικά στην παράσταση, προηγήθηκε ενημέρωση και αφήγηση παραμυθιών από την πλευρά των δασκάλων στην τάξη, μέσα από προτεινόμενα βιβλία από τη Σχολική τους Βιβλιοθήκη, ενώ παρευρέθησαν και στην εκδήλωση.

Η παράσταση με τίτλο «ΑΙΣΩΠΟΥ ΗΧΟΙ» πραγματοποιήθηκε από την Σοφήλια Τσορτέκη (αφήγηση, τραγούδι) και Φωτεινή Τσακνάκη (τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα, μελλόντικα, φλάουτο).

Μέσα από ένα εξαιρετικό και απολαυστικό συνδυασμό παράστασης, μουσικής, τραγουδιού και χάρης με μία εντυπωσιακή εκφραστικότητα, λεκτική και μη, της αφηγήτριας και της μουσικού καθώς και μέσα από ένα διαδραστικό και αλληλεπιδραστικό παιγνίδι με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, γνώρισαν σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τους μύθους του Αισώπου την ομορφιά και την αξία της αρχαιοελληνικής λαϊκής σοφίας. Αλλά παράλληλα με τις εικόνες και τα ερεθίσματα ανακάλυψαν σημαντικές αξίες για τη ζωή. Η παράσταση αφύπνισε τη φαντασία των παιδιών και τους έδωσε το έναυσμα να εκφραστούν και να μάθουν μέσα σε κλίμα ομαδικής χαράς, ρυθμικών χειροκροτημάτων και αγαλλίασης πολυάριθμων παιδιών και γονέων.

Οι μύθοι που αναφέρθηκαν είναι οι κάτωθι: «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Το Κοράκι και η Αλεπού», «Το Λελέκι και η Αλεπού», «Το Λιοντάρι και το Κουνούπι», «Η Κοιλιά και τα Πόδια», «Η Αλεπού με τη κομμένη Ουρά», «Ο Γάιδαρος και τα Βιβλία» και «Το Κουνάβι».

Τονίζεται εδώ η μεγάλη και ουσιαστική συμβολή του Προέδρου του Συλλόγου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δρ. Γεωργίου Δαρεμά, του Προέδρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δημητρίου Αθανασόπουλου και της Προέδρου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σοφίας Προδρόμου.

Επίσης του Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νίκου Χριστοδούλου, του Διευθυντή 1ου Δημοτικού Σχολείου Κώστα Χατζημπύρου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρωνα Μαυρογιαννάκη.

Τέλος, σημειώνεται ότι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δημήτριος Μπούκης, ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρωνας Μαυρογιαννάκης και ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτριος Καμπούρης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου