Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Μπορεί όταν παίζετε με τα μαλλιά σας ή δαγκώνετε τα χείλη σας να μη δίνετε σημασία σε αυτές τις συνήθειες, γιατί μάλλον κάτι άλλο σημαντικότερο σας απασχολεί και σας οδηγεί σε αυτές τις εκδηλώσεις νευρικότητας...
Αυτό δε σημαίνει όμως, ότι όλες αυτές οι μικρές συνήθειες, που είναι αποτέλεσμα άγχους και νεύρων, δεν σας βλάπτουν και αυτές. Ακόμα και οι πιο αθώες, φαινομενικά, συνήθειες, όπως είναι η κατανάλωση καραμελών, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην υγιεινή και την υγεία σας και να καταλήξετε τελικά με ακόμα έναν λόγο για να αγχώνεστε...

Αν λοιπόν, εξασκείτε κάποια από τις παρακάτω συνήθειες φροντίστε να τις αντικαταστήσετε σταδιακά με άλλες, πιο υγιεινές, γιατί το να αποβάλλετε το άγχος τελείως από τη ζωή σας είναι μάλλον ακατόρθωτο, οπότε ας ξεκινήσουμε από τα απλά.

Δαγκώνετε τα νύχια σας

Αν δαγκώνετε τα νύχια σας όταν βλέπετε μια ταινία τρόμου, και μόνο τότε, δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Αν όμως συνηθίζετε δαγκώνετε τα νύχια σας σε καθημερινή βάση τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι κάνετε κακό και στα νύχια σας και στο δέρμα γύρω από αυτά. Βακτήρια του στόματος μεταφέρονται στα χέρια και αντίστροφα, προκαλώντας μολύνσεις σε ούλα και λαιμό.

Παίζετε με τα μαλλιά σας

Κάθε φορά που παίζετε με τα μαλλιά σας και στροβιλίζετε τις τούφες στα δάχτυλά σας προκαλείτε ζημιά στις ρίζες των μαλλιών, καταλήγοντας εν τέλει σε τριχόπτωση στην περιοχή ή και τοπική μόλυνση.

Κάνετε «κράκ» στο λαιμό σας

Όταν ζορίζετε ηθελημένα το λαιμό σας, απελευθερώνονται αέρια από τις αρθρώσεις, καταλήγοντας στο χαρακτηριστικό «κρακ». Αν και αυτό το «κρακ» μπορεί να προκαλεί ευχάριστη αίσθηση, όταν γίνεται συχνά έχει σαν συνέπεια να χαλαρώνει την περιοχή γύρω από τους συνδέσμους, κάνοντας την πιο δεκτική σε τραυματισμούς. Επιπλέον, ζορίζοντας με αυτό τον τρόπο και σε συχνή βάση τη σπονδυλική στήλη, προκαλεί σταδιακή φθορά, που είναι πιθανό να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.

Αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας

Το συχνό άγγιγμα και το σπάσιμο των σπυριών του προσώπου μπορεί να τραυματίσει το πολύ λεπτό στρώμα δέρματος της ευαίσθητης επιδερμίδας της περιοχής. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που πειράζετε και προκαλείτε την αιμορραγία σε ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας, είναι πιθανό να έχετε μόλις δημιουργήσει μια μικρή ουλή.

Τρίζετε τα δόντια σας

Εαν κάθε φορά που αγχώνεστε σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας, θέτετε σε κίνδυνο, άθελά σας, τη στοματική σας υγιεινή. Το τρίξιμο των δοντιών, μπορεί να τα ραγίσει ή ακόμα και να τα σπάσει, το οποίο συχνά καταλήγει σε πολυέξοδες θεραπείες για την αποκατάστασή τους. Το τρίξιμο των δοντιών, ακόμα, μπορεί να καταλήξει σε διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης και ανάλογα προβλήματα.

Αν και οι περισσότεροι τρίζουν τα δόντια τους από άγχος, υπάρχουν και οι παθολογικές περιπτώσεις που οφείλουν το τρίξιμο σε προβληματική οδοντοστοιχία και ένας τρόπος αντιμετώπισης της ζημιάς είναι οι ορθοδοντικές θεραπείες με μασελάκια.

Τρώτε καραμέλες

Οι καραμέλες, που πολλοί τις τρώνε αντί γλυκού, ουσιαστικά γεμίζουν το στόμα και τα δόντια με ζάχαρη, που καταλήγουν –σχεδόν πάντα- χαλασμένα. Από την άλλη, τα βακτήρια του στόματος, τρέφονται με τη ζάχαρη, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για το σάπισμα των δοντιών. Το μάσημα δε της καραμέλας, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των δοντιών και καταστροφή σε σφραγίσματα και γέφυρες. Τουλάχιστον, προτιμάτε καραμέλες χωρίς ζάχαρη και με χαμηλή οξύτητα.

Γλείφετε ή δαγκώνετε τα χείλη σας

Όταν γλείφετε τα χείλη σας τα εκθέτετε στα πεπτικά ένζυμα του στόματος, τα οποία διαβρώνουν το λεπτό δέρμα των χειλιών, αφήνοντας τα ξηρά και σκασμένα. Όταν δε, δαγκώνετε τα χείλη σας, πιθανώς προκαλείτε τραυματισμούς που καταλήγουν σε μικρά πρηξίματα στην περιοχή, που συχνά απαιτείται η χειρουργική επέμβαση, για την αφαίρεσή τους.

Μασάτε το εσωτερικό από τα μάγουλά σας

Ακόμα μια νευρική συνήθεια πολλών είναι το μάσημα των εσωτερικών τοιχωμάτων του στόματος, που συχνά καταλήγει σε πρήξιμο της περιοχής, που μονάχα οδηγεί σε ακόμα περισσότερο μάσημα. Αυτή η κακή συνήθεια αν συμβαίνει για πολύ καιρό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή, αιμορραγία και μόνιμο τραυματισμό.

Μασάτε τσίχλες

Το μάσημα της τσίχλας, εκτός του ότι είναι συχνά ενοχλητικό για τους γύρω σας, θέτει και εσάς τον ίδιο στον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην κροταφογναθική άρθρωση, από την υπερβολική της χρήση. Επιπλέον, οι τσίχλες πιθανώς οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα, ενώ ο πρόσθετος αέρας που καταπίνουμε όταν μασάμε τσίχλα, έχει σαν συνέπεια τα αυξημένα στομαχικά αέρια.

Μασάτε τα μολύβια

Κάθε φορά που μασάτε την άκρη από το μολύβι ή το στυλό «προσκαλείτε» πλήθος παθογόνων μικροβίων και ιών στο στόμα σας. Θυμηθείτε πως ένα άτομο που είναι άρρωστο και φέρει τον ιο στα δάχτυλα και τα χέρια του, τον μεταφέρει εν τέλει, στα αντικείμενα που αγγίζει, όπως είναι τα μολύβια, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και η συσκευή του τηλεφώνου. Εκτός από τον κίνδυνο των μολύνσεων, το μάσημα στυλό και μολυβιών, μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και το μαλακό δέρμα της στοματικής κοιλότητας.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου