Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Πρόκειται για μία λέξη που έχει συμπεριληφθεί πλέον στο λεξιλόγιο της πλειοψηφίας των ανθρώπων.Η λέξη vintage ( προφορά: βίντιτζ, συχνά προφέρεται και ως βίντατζ) προέρχεται από το λατινικό...
που σημαίνει "αποσπώ κρασί" και χρησιμοποιείται για ρούχα, αυτοκίνητα, βιβλία, περιοδικά, χάρτες, λευκώματα, έπιπλα και μουσικά έργα(δίσκοι).
Στην προσπάθειά μου να βρω την ακριβή σημασία της λέξης, ψάχνοντας σε ένα ελληνό-αγγλικό λεξικό, διαπίστωσα πως η λέξη δεν έχει μόνο μία σημασία.
Η πρώτη σημασία της είναι τρύγος, τρύγημα.
Η δεύτερη είναι σοδεία , (καλή)χρονιά, παλιό κρασί ποιότητος .Σήμερα ο όρος απέκτησε κι άλλες σημασίες.
Πιο συγκεκριμένα, vintage είναι το παλιό, το συλλεκτικό, το μεταχειρισμένο(για κάποιους).Βέβαια, η λέξη αυτή έγινε κυρίως όρος της μόδας.
Όσον αφορά τα ρούχα, vintage αποκαλούμε εκείνα τα οποία δημιουργήθηκαν από τη δεκαετία του 1920 έως και τη δεκαετία του 1980 και με το πέρασμα των χρόνων η τιμή τους ανεβαίνει.
Με άλλα λόγια πρόκειται για συλλεκτικά κομμάτια.
Ακόμη, vintage είναι και τα καινούργια ρούχα , που έχουν όμως αντιγράψει το στυλ των ρούχων εκείνων των δεκαετιών.Βέβαια, vintage είναι όλα τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν από το 1920 μέχρι το 1980.
Μάλιστα, όσα αντικείμενα είναι παλαιότερα του 1920 ονομάζονται αντίκες , ενώ όσα είναι νεότερα του 1980 χαρκτηρίζονται ως ρετρό.
Τέλος, vintage χαρακτηρίζεται και ένα καλό μπουκάλι κρασί.Διαπιστώνει, λοιπόν, κανείς πως πρόκειται για μία λέξη με μεγάλη ιστορία!
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία δική μου προσέγγιση για τη συγκεκριμένη λέξη,την οπόια άκουγα και ακόμα ακούω τόσο συχνά, αλλά δεν ήξερα τη σημασία της!!!Ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σας φανούν χρήσιμες!
http://shmeiatwnkairwn.blogspot.gr/2013/07/vintage.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου