Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Οικογενειακές υποχρεώσεις, χρέη, δουλειά...
το άγχος έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας!
Βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, επιλέγοντας εκείνες τις έξυπνες τροφές που έχουν ισχυρές αγχολυτικές ιδιότητες και επιδρούν θετικά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στην αποβολή του άγχους.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς:
√ Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν τα πορτοκάλια, έχει την ιδιότητα να αποβάλει το άγχος και να μειώνει την αρτηριακή πίεση που οφείλεται σε έντονες καταστάσεις άγχους.
√ Τα σπαράγγια είναι από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φολλικού οξέως που αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, δηλ. της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα ευεξίας.
√ Κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες και τρώνε sushi αφού πέρα από το ότι έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσιο σε αγχολυτικές ορμόνες, όπως η σεροτονίνη και η μελατονίνη, ενώ οι υδατάνθρακες που περιέχει το ρύζι αυξάνουν την ενέργεια και απομακρύνουν το άγχος.
√ Το αβοκάντο έχει αδυνατιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, χάρη στο κάλιο και στα λίπη που περιέχει. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία υπερτροφή.
√ Τέλος, η μεγάλη αντιοξειδωτική δράση των βατόμουρων βοηθά στην αποβολή του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου