Τα παντα για τη γυναικα
| 0 σχόλια ]

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι (600γραμ.) για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέκεν πάουντερ...
  • 2 κούπες ζάχαρη (400γραμ.)
  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 1½ κούπα γάλα (375 ml)
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100γραμ. σταγόνες κουβερτούρας
Στολισμός
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • κουφέτα σοκολάτας
  • Εκτέλεση 
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέκεν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέκεν πάουντερ που έχουμε ανακατέψει, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 50 λεπτά.

    Μην ξεχάστε το νόμισμα! Τυλίξτε το νόμισμα, αφού το πλένετε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα 10 λεπτά αφότου τη βάλετε στο φούρνο. Με αυτό τον τρόπο το νόμισμα δεν θα είναι εμφανές. Και του χρόνου με υγεία!!
     

Στολισμός

Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τη βασιλόπιτα. Στολίζουμε με κουφετάκια σοκολάτας. http://magiriki-sintages.gr/recipe/306/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου