Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τα ξύλινα πατώματα είναι πανέμορφα αλλά πέρα από τα πολλά θετικά τους, έχουν και μερικά αρνητικά. Είναι πολύ δύσκολα στο καθάρισμα και τη συντήρησή τους. Δες τι μπορείς να κάνεις για να...
διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα η φυσική τους λάμψη.

Καταρχάς, για να αποφύγεις τις πολλές βρωμιές καλό θα είναι να χρησιμοποιείς πατάκια σε κάθε είσοδο του σπιτιού (και στην κεντρική αλλά και σε κάθε μπαλκόνι). Οι περισσότερες βρωμιές από τα παπούτσια και τις παντόφλες σου θα παραμείνουν στα πατάκια. Αν έχεις και στην κουζίνα σου ξύλινο πάτωμα καλό είναι να βάλεις ένα μεγάλο πατάκι κάτω από το νεροχύτη καθώς τα νερά που μπορεί να πέφτουν κάτω θα καταστρέψουν σταδιακά το πάτωμά σου.


Όσο πιο συχνά καθαρίζεις το ξύλινο πάτωμά σου, τόσο πιο καλά το φροντίζεις και θα καταφέρεις να το διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικά διάστημα λαμπερό. Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις μία υψηλής ποιότητας σκούπα έτσι ώστε να σκουπίζεις το πάτωμά σου όσο πιο συχνά γίνεται από σκόνες, βρωμιές και οτιδήποτε άλλο.

Αν θέλεις να σφουγγαρίσεις το πάτωμά σου καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ειδική σφουγγαρίστρα για ξύλινα πατώματα με περιστρεφώμενη κεφαλή για να μπορείς να καθαρίζεις καλύτερα στις γωνίες αλλά και κάτω από τα έπιπλα. Με την ειδική αυτή σφουγγαρίστρα θα χρησιμοποιήσεις πολύ λίγο νερό (αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς μία οποιαδήποτε σφουγγαρίστρα) πράγμα που είναι ιδανικό για ξύλινα πατώματα.

Τι επιτρέπεται να κάνεις:

1. Επιτρέπεται να χρησιμοποιείς καθαριστικά που δεν αφήνουν υπολείμματα.

2. Επιτρέπεται να χρησιμοποιείς επαγγελματικά καθαριστικά για να αφαιρείς λεκέδες και σημάδια από τακούνια (ψέκασε λίγο υγρό σε ένα παλιό ρούχο και καθάρισε απαλά τη λερωμένη περιοχή).

3. Επιτρέπεται να καθαρίσεις σημεία που κολλάνε με μία υγρή πετσέτα ή ένα σφουγγάρι

4. Ελαχιστοποίησε το νερό που χρησιμοποιείς και καθάρισέ το αμέσως αν πέσει περισσότερο σε κάποιο σημείο.

Τι απαγορεύεται να κάνεις:

1. Απαγορεύεται να βάλεις κερί

2. Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία ή σαπούνια καθώς αυτά θα κάνουν θαμπή την επιφάνεια του δαπέδου σου.

3. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείς πολύ νερό για να καθαρίσεις το πάτωμά σου.

Όλα τα ξύλινα πατώματα χάνουν τη λάμψη τους και ξεθωριάζουν με τον καιρό. Όπως το δέρμα σου χρειάζεται προστασία και φροντίδα, έτσι και το ξύλινο πάτωμά σου χρειάζεται το ίδιο για να μπορέσει να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα και η προφύλαξή του από τον ήλιο είναι σημαντική. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να καλύπτεις με κάποιο τρόπο τα παράθυρά σου ώστε να μην μπαίνει πολύς ήλιος μέσα στο σπίτι. Από την άλλη θα πρέπει να προσέχεις να μην κυκλοφορείς με τακούνια καθώς είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα γδάρεις το πάτωμά σου.

Άπειρα πράγματα πρέπει να προσέχεις όταν έχεις ξύλινα πατώματα! Αν θεωρείς ότι αξίζει τον κόμο, τότε η επιλογή είναι δική σου.
faysbook.gr

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου