Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η γυναίκα που μάγεψε τον παγκόσμιο κινηματογράφο και δημιούργησε έναν μύθο γύρω από το όνομά της. Η μορφή της ταυτίστηκε με τις πιο διάσημες ταινίες της εποχής της, στις οποίες μάλιστα είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Σοφία Λόρεν στάθηκε ο Πόθος πολλών...
ανδρών αλλά και η Μούσα πολλών σκηνοθετών.
Το όνομά της ακούστηκε πολλές φορές στα Μέσα της εποχής, τόσο για την εξωτερική της εμφάνιση όσο και για το υποκριτικό της ταλέντο!
Η Σοφία Λόρεν γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1934 στη Νάπολη. Μεγάλωσε με τη γιαγιά της και την αδερφή της.
Το πραγματικό της όνομα διέφερε από εκείνο με το οποίο «κυκλοφορούσε» στα καλλιτεχνικά στέκια αλλά και στο πολιτιστικό στερέωμα. Ονομαζόταν Σοφία Βιλλάνι Σικολόνε. Η ερωτική της ζωή ήταν ιδιαίτερη και τα σχόλια που ακούγονταν κατά την διάρκεια των χρόνων ήταν πικάντικα αλλά χαρακτηριστικά της προσωπικής της- ιδιωτικής της ζωής.
Το 1950, ο έρωτας μπαίνει στη ζωή της. Γνωρίζει και ερωτεύεται τον σκηνοθέτη Κάρλο Πόντι με τον οποίο άργησε να παντρευτεί μιας και ο ίδιος ήταν ήδη παντρεμένος και η Καθολική Εκκλησία μέχρι τότε δεν αναγνώριζε στο νομικό της σύστημα τα διαζύγια. Η μοίρα τους άλλαξε μετά το 1966, από την στιγμή δηλαδή που το Ιταλικό καθεστώς αναγνώρισε τα διαζύγια!
Πάντως μαζί απέχτησαν 2 παιδιά! Η Σοφία Λορεν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τη ταινία «Το παιδί και το δελφίνι»!
Ανάμεσα στις πιο γνωστές ταινίες που πρωταγωνίστησε, συμπεριλαμβάνονται οι: Πόθοι Κάτω από τις Λεύκες, Διαβολογυναίκα, Η Ατιμασμένη (με την Άννα Μανιάνι στο ρόλο της μητέρας της), Η Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Ελ Σιντ, Διακοπές στη Νάπολη, Χθες, Σήμερα, Αύριο, Η Κόμισσα από το Χονγκ Κονγκ, Μια Φορά κι Έναν Καιρό.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή πρώτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. Το 1960 βραβεύτηκε με το βραβείο Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου!
Η Λόρεν, στα 72 της, εμφανίστηκε το 2007 στο Ημερολόγιο του εκδοτικού οίκου Pirelli, με τίτλο " Ένα κρεβάτι και Πέντε Ιστορίες" μαζί με τη Χίλαρι Σουάνκ, την Πενέλοπε Κρουζ, τη Ναόμι Ουότς και τη Λου Ντουαλόν. Η ταινία έσπασε τα ταμεία!

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου