Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

Το γεγονός ότι οι άνδρες θέλουν να κάνουν σεΧ περισσότερο από τις γυναίκες, αποδίδεται εδώ και δεκαετίες από τους επιστήμονες στα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που εκκρίνουν.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι γυναίκες εκκρίνουν κι εκείνες υψηλά επίπεδα της ορμόνης του έpωτα; Θέλουν να κάνουν περισσότερο σεΧ;
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan η οποία ερεύνησε το θέμα, ανακάλυψε ότι όταν η γυναίκα εκκρίνει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης νοιώθει έντονη την επιθυμία να αuvανίζεται, παρά να κάνει σεΧ!
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό σημβαίνει εξ’ αιτίας πολλών παραγόντων, κύριος εκ των οποίων είναι το άγχος.
Η έρευνα ήταν μία από τις λίγες που βασίστηκε στην εξέταση υγιών ατόμων. Οι περισσότερες βασίζονται σε μοντέλα ζώων ή σε άτομα με δυσλειτουργίες στην έκκριση ορμονών.
Σε αυτήν 105 γυναίκες και 91 άνδρες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σεΧουαλική τους ζωή, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως «Είστε κυρίαρχος του σώματός σας κατά τη διάρκεια του σεΧ»; Εδωσαν επίσης ένα δείγμα σάλιου, για να μετρηθεί η τεστοστερόνη και η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη.

 ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Info: Η τεστοστερόνη είναι μια στεροειδής ορμόνη που εκκρίνεται από τις ωοθήκες στις γυναίκες και από τους όpχεiς στους άνδρες, καθώς και από τα επινεφρίδια και στα δύο φύλα.
Η έρευνα έχει δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

..

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου