Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Το να αδυνατίσεις για το καλοκαίρι που έρχεται χρειάζεται χρόνο, πειθαρχία και αφοσίωση. Υπάρχουν, όμως, μερικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις λίγο πιο ανάλαφρη μόλις σε μία μέρα. Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις λιγότερο βαριά και φουσκωμένη...
και φυσικά να έχεις πιο επίπεδη κοιλιά.
1. Πρωί: Πιες ζεστό νερό με λεμόνι

Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγο λεμόνι στυμμένο ξυπνάει το πεπτικό σου σύστημα και το βοηθάει να κινείται καλύτερα. Μπορείς να πιεις, αντί για νερό, πράσινο τσάι με λεμόνι.

2. Πρωί: Μη φας γαλακτοκομικά

Όπως μας συμβουλεύει και η Gisele Bundchen (το γνωστό supermodel που ξέρει από σωστή διατροφή) καλό είναι να μην τρώς γαλακτοκομικά προϊόντα το πρωί. Αν ανήκεις σε αυτούς τους ανθρώπους που πρήζονται με τα προϊόντα του γάλακτος προσπάθησε να τα αποφεύγεις.

3. Πρωί: Κάνε γιόγκα

Η γιόγκα βοηθάει να αποβάλεις από τον οργανισμό σου τις τοξίνες και να έχεις καλύτερη πέψη.

4. Δεκατιανό: Φάει ένα τροπικό σνακ

Τόσο ο ανανάς όσο και η παπάγια περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στο να φεύγουν τα φουσκώματα. Μπορείς να τα φας είτε σε κομματάκια είτε κάνοντάς τα χυμό.

5. Όλη μέρα: Τρώγε πιο σιγά

Το να τρως πολύ γρήγορα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να παγιδευτεί πολύς αέρας στο σύστημά σου. Έτσι, προσπάθησε να μασάς αργά για να μειώσεις τις πιθανότητες να γεμίσει το στομάχι σου με αέρα.

6. Όλη μέρα: Μη μασάς τσίχλα

Αυτό αποτελεί και μία πολύ καλή συμβουλή για νύφες. Σταμάτα να μασάς τσίχλα και θα νιώθεις λιγότερο φουσκωμένη. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι μασώντας συνεχώς τσίχλα μπαίνει περισσότερος αέρας μέσα σου αλλά και με το ότι πολλές τσίχλες περιέχουν ζαχαρώδες αλκοόλ πράγμα που μπορεί να σε φουσκώσει.

7. Όλη μέρα: Πιες περισσότερο νερό

Το νεράκι διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου αλλά και το έξτρα αλάτι που μπορεί να είναι υπεύθυνο για το φούσκωμά σου. Θύμιζε στον εαυτό σου να πίνει συνεχώς νερό και να έχει ένα μπουκαλάκι γεμάτο συνεχώς δίπλα του όλη μέρα.

8. Όλη μέρα: Τσέκαρε τις μερίδες που τρως

Ο λόγος που μπορεί να νιώθεις βαρυστομαχιά ή φούσκωμα μπορεί να είναι οι ποσότητες φαγητού που τρως. Αν βλέπεις ότι πάντα μετά από ένα γεύμα νιώθεις φούσκωμα καλό είναι να μειώσεις τις μερίδες που τρως.

9. Απόγευμα: Φάε ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες

Πολλές γυναίκες δεν παίρνουν πολλές ίνες καθημερινά με αποτέλεσμα να μην έχουν πολύ ενέργεια και να νιώθουν το στομάχι τους βαρύ. Πρέπει να τρως καθημερινά 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών. Έτσι, πρόσθεσε στη διατροφή σου αβοκάντο, αχλάδια, βατόμουρα και άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

10. Βραδινό: Φάε σπαράγγια

Τα σπαράγγια βοηθάνε στην καλή πέψη του οργανισμού σου. Φάε για βράδυ ένα πιάτο γεμάτο σαλάτα (σπαράγγια ή ό,τι άλλο θέλεις) και πρόσθεσε και λίγη πρωτεϊνη (κοτόπουλο ή ψάρι).

11. Βράδυ: Πιές ένα τσάι

Συστατικά όπως είναι η κανέλα ή το τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν το σύστημά σου να καθαρίσει. Φτιάξε ένα τσάι και πρόσθεσε λίγο τζίντζερ σε αυτό λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το τσάι με γέυση μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει το στομάχι σου να μαλακώσει.

12. Νύχτα: Κοιμήσου στην ώρα σου

Ο ύπνος βοηθάει να ρυθμίσεις το μεταβολισμό σου. Έτσι, η έλλειψη ύπνου μπορεί να σε κάνει να νιώθεις περίεργα. Προσπάθησε να κοιμάσαι 7-9 ώρες την ημέρα (το καλύτερο είναι να κοιμάσαι τη νύχτα).


faysbook

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Unknown είπε... @ 13 Ιουνίου 2013 στις 10:11 μ.μ.

Πολύ ωραία ανάρτηση!!!

Δημοσίευση σχολίου