Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η “South Beach Diet” είναι η δίαιτα που ακολουθεί η γνωστή ηθοποιός.
Μητέρα 3 παιδιών (τα δίδυμα τα έχει αποκτήσει με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας) η σταρ του “Sex &the City” σε ηλικία 46 ετών καταφέρνει και διατηρεί τη σιλουέτα που έχτισε πολύ σωστά από πολύ νωρίς στη ζωή της, αφού για χρόνια, ασχολούνταν με το μπαλέτο. Ποιες τροφές όμως επιλέγει και βάζει στο πιάτο της;
Όπως έχει γίνει γνωστό, η σταρ, είναι οπαδός της “South Beach Diet”. Αντίθετα από τις δίαιτες που στηρίζονται στη λιμοκτονία, η συγκεκριμένη δίαιτα αποτελεί περισσότερα ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, χωρίς στερήσεις.

Η δίαιτα χωρίζεται σε 3 φάσεις, ενώ η Φάση 1 και 2, κρίνονται ως οι περισσότερο αυστηρές του προγράμματος και αυτό, γιατί εκείνη την περίοδο ( η οποία διαρκεί 2 εβδομάδες), κάποιος πρέπει να καταναλώνει αποκλειστικά τροφές όπως: Αυγά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, λαχανικά, φασόλια, άπαχο κόκκινο κρέας και καρύδια. Τροφές που αποκλείονται τελείως στη Φάση 1, είναι: Το ρύζι, το ψωμί, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, τα φρούτα, η ζάχαρη και τα ψημένα προϊόντα.

Φάση 2: Εδώ, διαπιστώνετε τι είχατε και τι ακριβώς χάσατε (από κιλά) ακολουθώντας τη Φάση 1. Στόχος τώρα είναι ν’αυξήσετε σταδιακά την πρόσληψη αμυλούχων τροφών, και ενώ συνεχίζετε να χάνετε βάρος, ή να μένετε σταθερές στα κιλά που επιθυμείτε. Αυτό σημαίνει ότι σιγά-σιγά βάζετε στο πιάτο σας προϊόντα ολικής άλεσης και φρούτα (πάντα όμως με μέτρο). Εάν ξαφνικά αρχίσετε να προσλαμβάνετε βάρος, επιστρέψτε στη Φάση 1 για λίγες ημέρες, και μετά σταδιακά περάστε ξανά στη Φάση 2.

Φάση 3: Σε αυτή τη φάση πρέπει να είστε πλέον ευτυχισμένες με τις αλλαγές που έχετε πετύχει ακολουθώντας τη Φάση 1 και 2. Πρέπει να αισθάνεστε ικανοποιημένες με το διατροφικό πλάνο που ακολουθείτε, το βάρος σας και τις λιγούρες τις οποίες μπορείτε και αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά (χωρίς να ενδίδετε σε πειρασμούς). Αν ξαφνικά παρατηρήσετε ότι ο δείκτης της ζυγαριάς κινείται ανοδικά, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά τη δίαιτα από τη Φάση 1, επιλέγοντας τις τροφές που θα σας οδηγήσουν στην απώλεια.

Τυπικό μενού γευμάτων στη Φάση 1

Πρωινό: Ένα ποτήρι χυμό λαχανικών V8 και αυγά ποσσέ με σπανάκι

Μεσημεριανό: Τονοσαλάτα με τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά

Δείπνο: Φιλέτο ψάρι ή στήθος κοτόπουλο με λαχανικά στον ατμό

Προτεινόμενα σνακς: Καρύδια, σέλινο με τυρί cottage χαμηλών λιπαρών

Προτεινόμενα ροφήματα: Νερό, φυτικό τσάι.

* Όποιο πάντως και αν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τα κιλά και τη σιλουέτα σας, μην κάνετε πειράματα με διάφορες δίαιτες. Φροντίστε ν’ακολουθήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού διατροφολόγου και να είστε σίγουρες ότι θα τα χάσετε

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου