Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η περμανάντ είναι η χημική ή θερμική επεξεργασία των μαλλιών έτσι ώστε να εμφανίζονται ως κύματα ή μπούκλες. Η χρήση της λέξης «permanent» (μόνιμη) είναι δικαιολογημένη από τη στιγμή που όταν γίνεται η περμανάντ το μαλλί παραμένει έτσι. Πάντως, τα νέα μαλλιά που μεγαλώνουν δεν έχουν υποστεί την επεξεργασία αυτή και η κοπή των μαλλιών από το τέλος καταργεί τις μπούκλες, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η μπούκλα...

εξαφανίζεται σταδιακά.

Ιστορικά, οι καυκάσιες γυναίκες επιθυμούσαν να έχουν κυματιστά ή σγουρά μαλλιά γιατί φαίνοναν πιο ελκυστικές από ότι με ίσια μαλλιά. Οι προσπάθειες για κατσάρωμα με βρέξιμο και τύλιγμα ή δεσίματος με χαρτί παρήγαγαν μόνο επιφανειακά αποτελέσματα.

Ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε μια πρακτική θερμική μέθοδο ήταν ο Marcel Grateau το 1872. Επινόησε ένα ζευγάρι ειδικών λαβίδων. Μία από τις λαβίδες είχε κυκλική διατομή και η άλλη κοίλη, ούτως ώστε να τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη, όταν οι λαβές έκλειναν. Οι λαβίδες γενικά θερμαίνονταν πάνω από φλόγα αερίου ή οινοπνεύματος και η κατάλληλη θερμοκρασία θεωρούνταν αυτή στην οποία χαρτί εφημερίδας άλλαζε χρώμα ελαφρώς προς το σκούρο. Ο κυματισμός ήταν ασφαλής εάν λαμβάνονταν μέριμνα ώστε να διατηρηθεί μακριά η τσιμπίδα από το τριχωτό της κεφαλής.


Στην σημερινή εποχή η περμανάντ γίνεται στα λεπτά μαλλιά για να έχουν όγκο στη ρίζα, στα σπαστά μαλλιά για να σχηματιστεί πιο όμορφη η μπούκλα και στα ίσια μαλλιά για να αποκτήσουν το σγουρό που πάντα επιθυμούν να έχουν.

Συνήθως η περμανάντ γίνεται όλο το χρόνο για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων επιθυμεί να κάνει περμανάντ στα μαλλιά του το καλοκαίρι για να ξενοιάσει από το χτένισμα στις διακοπές του.Γιατί απλά κάνοντας περμανάντ και εφαρμόζοντας λίγο gel στα μαλλιά έχουμε ένα wet look, είναι ένα απλό αλλά εντυπωσιακό χτένισμα.
freefotos.gr
Τα προιόντα που χρησιμοποιούμε για την περμανάντ, μετά το τύλιγμα με τα ανάλογα μπικουτί που χρησιμοποιούμε για το πόσο σγουρά ή κυματιστά θέλουμε τα μαλλιά μας, χωρίζονται σε 4 κατηγορίες : σε φυσικά δύσκολα μαλλιά, σε φυσικά μαλλιά, σε βαμμένα μαλλιά και σε πολύ ευαίσθητα μαλλιά. Και υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες για να επιλεγεί το κατάλληλο ανάλογα με τον τύπο μαλλιών του κάθε άνθρωπου που θέλει να κάνει περμανάντ.Και τα 4 προιόντα περιέχουν Αμινοξέα Κολλαγόνου που εισχωρούν βαθιά στην τρίχα κατά τη διάρκεια της περμανάντ, κάνοντας τη δράση του προϊόντος ασφαλέστερη, χωρίς να μειώνουν την κύρια λειτουργία του. Το αποτέλεσμα είναι ελαστικές μπούκλες με φυσική κίνηση και ταυτόχρονα υγιή μαλλιά με απαλότητα και λάμψη.Και να γνωρίζετε ότι μετά το τέλος του χρόνου παραμονής γίνεται φιξάρισμα για να κλείνει τα λέπια της τρίχας και να κλειδώνει το αποτέλεσμα που έχουμε δώσει.

Καλές μπούκλες λοιπόν και με προσοχή στην επιλογή κομμωτηρίου. Το πρώτο πράγμα που θα ρωτάτε είναι ποιάς εταιρίας προιόντα χρησιμοποιεί το κομμωτήριο που πηγαίνετε και αν σας πούν κάποια που δεν γνωρίζετε γνώμη μου είναι να μην κάνετε περμανάντ. Ακούγοντας τις ακόλουθες μάρκες μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο : L'oreal, Wella, Rilken, Fama, Estelor. Οι υπόλοιπες μάρκες είναι σε δεύτερη κλίμακα και δεν πετυχαίνουν την μπούκλα που θέλουμε 100%.

Και μην ξεχνάτε μετά την περμανάντ χρειάζονται τα μαλλιά μας τα σωστά προιόντα για την ενυδάτωση τους και την περιποιήση τους(μάσκες, σαμπουάν για περμαναντέ μαλλιά κτλ. )

follow us



http://savvinastudio.blogspot.com/2009/07/blog-post_09.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου