Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Υλικά:
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 βανίλια
λουκούμια σε διάφορες γεύσεις
Ρίχνουμε στο ηλιέλαιο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ. Διαλύουμε τη σόδα στο κρασί και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο-λίγο, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (ίσως να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα).
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε, πιέζοντάς το ανάμεσα στις παλάμες μας. Βάζουμε στη μέση ένα κομμάτι λουκούμι και το κλείνουμε. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα, με το κλείσιμο από κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30΄-35΄.Μόλις κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί. Για να κυριολεκτούμε, είναι κάτι ανάμεσα σε μπισκότα, σκαλτσούνια και κουραμπεδάκια, τραγανά και με μεθυστικό άρωμα μαστίχας. Και είναι και νηστίσιμα.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου