Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

Ναι, πράγματι, το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας παρέχει υποδείξεις για την υγεία σας και τον τρόπο ζωή σας. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να σας προσφέρει... υπαινιγμούς για τη φυσική και πνευματική σας ευεξία, ενώ επίσης σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συγκεκριμένα θέματα υγείας.Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι λέει για εσάς η κορυφή του κεφαλιού σας...Εάν είστε μελαχρινή...
Έχετε περισσότερες πιθανότητες να καπνίσετε. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας ανακάλυψαν πρόσφατα πως εκείνες με σκούρα μαλλιά έχουν μεγαλύτερη τάση προς την εξάρτηση από την νικοτίνη από τις ξανθές. Ο λόγος; Οι μελαχρινές έχουν υψηλότερα επίπεδα χρωστικών-μελανίνης, που μοιάζει σε δομή στην νικοτίνη, έτσι αυξάνει τις πιθανότητες να αρχίστε το κάπνισμα.

Εάν είστε ξανθιά ή κοκκινομάλλα..
Κινδυνεύετε περισσότερο από ηλιακά εγκαύματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Στην πραγματικότητα, ο καθηγητής του Γιέιλ, Δρ. Ντάγκλας Μπρας, πιστεύει πως το χρώμα των μαλλιών δίνει καλύτερες ενδείξεις για τους πιθανούς κινδύνους υγείας σε σχέση με το χρώμα του δέρματος.


Σύμφωνα με την έρευνα του, το ίδιο είδος μελανίνης που «αποφασίζει» εάν ένα άτομο θα έχει ξανθά ή κόκκινα μαλλιά -«pheomelanin»- μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για τη μελανίνη που προκαλεί την απόπτωση των κυττάρων του δέρματος. Οι μελαχρινές έχουν ένα διαφορετικό είδος μελανίνης, γνωστή ως «eumalin».

Εάν είστε κοκκινομάλλα...
Μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο ρίσκο να αποκτήσετε Πάρκινσον. Μία πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ, ανακάλυψε πως οι κοκκινομάλλες, έχουν κατά 90% μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν την ασθένεια. Γιατί; Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία κληροδοτημένη μετάλλαξη του DNA που σχετίζεται με αυτή την περίπτωση.

Εάν είστε ξανθιά...
Χρειάζεται να σηκώνεστε νωρίτερα το πρωί. Γιατί; Πρόσφατη έρευνα της Goody Haircare ανακάλυψε πως οι ξανθές χρειάζονται γύρω στα 72 λεπτά κάθε μέρα για την καθημερινή τους προετοιμασία μπροστά στον καθρέφτη, ενώ οι μελαχρινές χρειάζονται μόλις 66 λεπτά για να φτιαχτούν και να δείχνουν όμορφες.

Ο λόγος; Δεν έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία: προφανώς, τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται λίγο παραπάνω δουλειά για να φτάσουν τα ίδια επίπεδα λάμψης με τα μελαχρινά μαλλιά.

Εάν είστε μελαχρινή...
Διατρέχετε έναν ελαφρώς μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρετε από κηλίδες. «Οι μελαχρινές τείνουν να έχουν πιο λιπαρό δέρμα από τις ξανθές και τις κοκκινομάλλες, που σημαίνει πως είναι περισσότερο επιρρεπής σε εξάρσεις ακμής» λέει ο τριχολόγος Φίλιπ Κίνγκσλεϊ.

Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως οι λιπαρές επιδερμίδες, αργούν γενικότερα να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης. Γι' αυτό πίνετε πολύ νερό, ακολουθήστε υγιεινή διατροφή και χρησιμοποιήστε προϊόντα δέρματος που είναι ειδικά κατασκευασμένα για λιπαρά δέρματα, και τότε θα αφήσετε αυτές τις εκνευριστικές κηλίδες στην άκρη.

Εάν είστε κοκκινομάλλα...
Μπορεί να είστε πιο ευαίσθητες στον πόνο, λόγω μίας κληροδοτημένης μετάλλαξης γονιδίων. Επιπλέον, αμερικάνικη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά είναι πιο ανθεκτικοί στα αναισθητικά και χρειάζονται 20% περισσότερη ποσότητα από άλλους ασθενείς για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία τους. Το αποτέλεσμαhttp://www.blogger.com/img/blank.gif;

Οι κοκκινομάλλες έχουν διπλάσια πιθανότητα να αποφύγουν μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, σύμφωνα με νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συνδέσμου. Η λύση φυσικά, είναι να μιλήσετε στον οδοντίατρό σας για τις ανησυχίες σας και να σιγουρέψτε πως θα λάβετε την κατάλληλη ποσότητα αναισθητικού που θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου