Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Μπορεί η κινέζικη κουζίνα να μην είναι γνωστή για τα γλυκά της, αλλά αυτές οι τηγανιτές μπανάνες σίγουρα θα σας αρέσουν.
Υλικά για 4 άτομα
4 μπανάνες
1 λεμόνι (τον χυμό του)
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1/3 φλιτζανιού σουσάμι
σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στη μέση και κατά μήκος. Τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και χτυπάτε, σε ένα μπολ, το αβγό με μία κουταλιά νερό. Βουτάτε τις μπανάνες πρώτα στο αβγό και μετά στο σουσάμι, το οποίο έχετε τοποθετήσει σε πιάτο.

Τηγανίζετε τις μπανάνες στο καυτό σησαμέλαιο, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τις μπανάνες να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και τις σερβίρετε ζεστές σε πιάτα. Τις περιχύνετε με μέλι και σερβίρετε μετά από λίγο.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου