Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουερ
500 κρέμα τυρί
2 αυγά
75γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
100 γρ. ζάχαρη
500 γρ. φράουλες
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα δύο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς. Τα τοποθετούμε πιέζοντας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο - 170ºC για 10-12 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετούμε αυτό το μείγμα πάνω στο προψημένο μπισκότο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 190ºC έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τις φράουλες. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τις φράουλες μαζί με τη βανίλια και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά Μερίδες: 10-12

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου