Τα παντα για τη γυναικα
.
| 0 σχόλια ]

Σε συνέχεια της δημοσίευσης που αναρτήσατε στο blog σας, με τίτλο: «Προσοχή όταν αγοράζετε γάλα» http://miss24gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_3800.html σας αποστέλλουμε την επίσημη απάντηση του Ομίλου Vivartia, καθώς και την επίσημη απάντηση της Tetra Pak για το συγκεκριμένο θέμα.
Ευελπιστούμε στην άμεση δημοσίευση των ανωτέρω στοιχείων με στόχο την πλήρη και ορθή ενημέρωση των αναγνωστών.

Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα email, που αφορά στη συσκευασία γάλακτος και διαδίδει ανακρίβειες, που όχι μόνο δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και ένα κλίμα ανασφάλειας στο καταναλωτικό κοινό.

Επειδή αυτό το θέμα αγγίζει όλους μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας μας που εξηγεί το θέμα των αριθμών στη βάση της συσκευασίας του γάλακτος αλλά και της απόσυρσης ληγμένων προϊόντων.
Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεμιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες.
Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια μας στον Ταύρο Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος μας επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.
Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρεία και στη συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας.
Η ποιότητα των προϊόντων μας και η ασφάλεια των ανθρώπων που καθημερινά τα επιλέγουν είναι άμεσο μέλημά μας και καθοδηγεί κάθε μας δράση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επιστροφές, προστατεύοντας τον καταναλωτή από χρήση προϊόντων που έχουν λήξει.
Στηριζόμαστε και στη δική σας βοήθεια για να σταματήσουμε τις ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος.


Αγαπητοί πελάτες,
Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια αλληλογραφία σχετικά με τη διαδικασία
παστερίωσης του γάλακτος, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε έναν αριθμό που βρίσκεται στο
κάτω μέρος χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak.
Όπως ήδη γνωρίζετε για τις συσκευασίες Tetra Pak, ο αριθμός αυτός τυπώνεται στο εργοστάσιο
παραγωγής της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αριθμός (web lane number)
τυπώνεται για λόγους ιχνηλασιμότητας και επιτρέπει στην Tetra Pak να προσδιορίσει σε ποιο σημείο
του εργοστασιακού ρολού παράγεται μια συγκεκριμένη συσκευασία.
Με τον τρόπο αυτό η Tetra Pak μπορεί να ελέγξει την παραγωγική διαδικασία και να διασφαλίσει ότι οι
συσκευασίες που φτάνουν στον καταναλωτή είναι άριστης ποιότητας. Συνεπώς, οι αριθμοί που
βρίσκονται στο κάτω μέρος της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση
με την επεξεργασία και την ποιότητα του προϊόντος που βρίσκεται στη συσκευασία.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.

follow us


miss24.gr To γυναικείο blogShare on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου