Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Πόσες ερωτικές επαφές την εβδομάδα θεωρούνται φυσιολογικές; Η χαμηλή λίμπιντο στις γυναίκες είναι πλέον πρόβλημα; Διαβάστε την απάντηση σ' αυτές και άλλες 8 απορίες σχετικά με το σεξ, καταρρίψτε τους μύθους και απενοχοποιηθείτε!
1. «Φυσιολογικό» για ένα ζευγάρι θεωρείται το να έχει...
σεξουαλικές επαφές αρκετές φορές την εβδομάδα.
Μύθος
Είναι αδύνατον να οριστεί ποια συχνότητα θεωρείται «φυσιολογική». Σύμφωνα πάντως με τα στατιστικά, τα ζευγάρια με μακρόχρονη σχέση κάνουν έρωτα κατά μέσο όρο δύο φορές την εβδομάδα, μόνο ένα 10% επιδίδεται στο «σπορ» περισσότερες φορές, ενώ το 25% περιορίζεται σε μία περίπου φορά την εβδομάδα. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πάντως είναι ότι η συχνότητά του εξαρτάται από το τι συμβαίνει γενικότερα στη ζωή των δύο συντρόφων, σε καθημερινή βάση. Επομένως, αν συζητάτε το θέμα άνετα μεταξύ σας και πιστεύετε πως όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, Αν, όμως, ο σύντροφός σας θα ήθελε να κάνετε έρωτα πιο συχνά ενώ εσείς όχι, τότε θα πρέπει να βρείτε τη «χρυσή» τομή που θα ικανοποιεί και τους δύο.
2. Η χαμηλή γυναικεία σεξουαλική επιθυμία είναι σήμερα το πιο συνηθισμένο σεξουαλικό πρόβλημα.
Αλήθεια
Αν και μόνο στην ανάγνωση της παραπάνω πρότασης αναστενάξατε, μην άγχεστε. Δεν είστε οι μοναδικές. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στις ΗΠΑ, περισσότερες από το 40% των γυναικών έχουν χάσει την επιθυμία τους για σεξ. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί τι εννοεί κάθε γυναίκα όταν δηλώνει ότι της λείπει η διάθεση: για παράδειγμα, κάποιες πείθονται από τους συντρόφους τους ότι έχουν χαμηλή λίμπιντο, επειδή εκείνοι «το θέλουν» σε καθημερινή βάση, ενώ για εκείνες μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή!
3. Τα ζευγάρια που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς αγάπης συνήθως δεν κάνουν συχνά έρωτα.
Αλήθεια
Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους ένα ζευγάρι δεν κάνει έρωτα αρκετά συχνά. Για παράδειγμα, κάποια ζευγάρια-σύντροφοι έχουν μια πολύ στενή, υγιέστατη σχέση αγάπης και συντροφικότητας, όπου το σεξ παίζει πλέον δευτερεύοντα ρόλο. Κάποια άλλα βιώνουν τόσο στρες στην καθημερινότητά τους που το σεξ περνά αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα. Ζευγάρια με πολύ απαιτητικές δουλειές, μικρά παιδιά, προβλήματα υγείας, ανοιχτές οικονομικές υποχρεώσεις κ.ά. καταναλώνουν αλλού την ενέργειά τους. Το θέμα λοιπόν είναι όταν και όποτε «πέφτουν» στο κρεβάτι, να περνούν πραγματικά καλά.
4. Ο καλύτερος τρόπος για να έχει μια γυναίκα ερωτική επιθυμία είναι τα χάδια στο στήθος ή τα γεννητικά όργανα.
Μύθος
Αυτές οι μέθοδοι ίσως πιάνουν σε μια γυναίκα που αισθάνεται άνετα και χαλαρά με τον παρτενέρ της και το σώμα της, αλλά δεν αποτελούν κάποιο γενικό κανόνα. Μια γυναίκα, για παράδειγμα, που ντρέπεται με το σωματότυπο ή τα κιλά της, θα εκτιμήσει περισσότερο τα γλυκόλογα, τις αγκαλιές και τα φιλιά του συντρόφου της, πράξεις δηλαδή που θα την κάνουν να αισθανθεί πιο άνετα. Εξίσου διεγερτικά μπορεί, εξάλλου, να λειτουργήσει ένα απαλό, ερωτικό μασάζ.
5. Σεξουαλικά υγιείς είναι μόνο οι γυναίκες, που διαρκώς πειραματίζονται στο σεξ.
Μύθος
Εντάξει. Θα ήταν παράλογο (και ψευδές) να υποστηρίξουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε από όσα βλέπουμε στις ταινίες ή διαβάζουμε στα περιοδικά για ευτυχισμένα ζευγάρια που (βρέξει-χιονίσει) επιδίδονται σε ατελείωτες ώρες αχαλίνωτου- πρωτότυπου- εμπνευσμένου σεξ. Στην πραγματική ζωή, όμως, πόσες γυναίκες παίζουν καθημερινά το ρόλο του... Ιντιάνα Τζόουνς; Παρόλο που αυτό μπορεί να ισχύει για λίγες, η πλειοψηφία αισθάνεται έντονη τη διάθεση για εξερεύνηση μόνο στα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Τι συμβαίνει στην πορεία; Συνήθως, κινητήρια δύναμη της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών αποτελούν όχι τόσο οι νέες εμπειρίες, αλλά ο βαθμός οικειότητας που βιώνουν στη σχέση τους.
6. Πολλές γυναίκες «μπλοκάρουν» με τη σκέψη ότι πρέπει να φτάσουν σε οργασμό.
Αλήθεια
Μπορεί οι σεξουαλικές σκηνές στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη να είναι άψογες και το «πολυπόθητο» να προκύπτει άνετα και χαλαρά, μην ξεχνάτε όμως πως δεν πρωταγωνιστούμε σε ταινία του James Bond. Σε πολλές γυναίκες η ιδέα και μόνο της σεξουαλικής επαφής λειτουργεί ανασταλτικά, καθώς γνωρίζουν ότι, για να φτάσουν σε οργασμό, θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά! Άλλες αρνούνται από φόβο πως δεν τα καταφέρουν. Ο οργασμός, όμως, δεν πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος. Το συναίσθημα, η ευχαρίστηση που μας προκαλούν τα χάδια, αλλά και η συναισθηματική επαφή πρέπει να είναι το ζητούμενο. Αν έρθει το πολυπόθητο, τότε... καλοδεχούμενο.
7. Όλες οι γυναίκες έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία.
Μύθος
Παρότι μας φαίνεται φυσιολογικό το γεγονός ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό ύψος- βάρος- προσωπικότητα- χαρακτήρα κ.λπ., περιμένουμε ότι τα σεξουαλικά τους χαρακτηριστικά πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια! Στην πραγματικότητα, κάθε γυναίκα έχει άλλα «επίπεδα» απόλαυσης που, όπως ισχύει για οποιοδήποτε πλάσμα, δεν φανερώνουν απολύτως καμία δυσλειτουργία.
8. Κατά την ερωτική πράξη, η σεξουαλική συμπεριφορά της γυναίκας επηρεάζεται και από ό,τι συμβαίνει έξω από την κρεβατοκάμαρά της.
Αλήθεια
Αν και φαίνεται σαν φραστικό κλισέ, εντούτοις ισχύει για την πλειοψηφία των γυναικών: μια εργαζόμενη μητέρα που πέρασε μια έντονη μέρα στο γραφείο, δύσκολα θα ξεχάσει τα πάντα και θα δει χαλαρά την ερωτική πράξη. Ισχύει, επίσης, ότι η γυναικεία λίμπιντο επηρεάζεται από τη σχέση που έχει με το σύντροφό της. Αντίθετα, ένας άντρας μπορεί να «χρησιμοποιήσει» το σεξ για να δώσει τέλος σε έναν καβγά με τη σύντροφό του ή για να αισθανθεί ότι, τελικά, αυτός βγήκε κερδισμένος από την τελευταία του επαγγελματική διαμάχη!
9. Οι γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία πρέπει να λάβουν τεστοστερόνη.
Μύθος
Μέχρι στιγμής, η θεραπεία τεστοστερόνης (TRT) έχει εφαρμοστεί μόνο σε εμμηνοπαυσιακές ή μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, στις οποίες παρατηρήθηκε περίπου κατά 50% βελτίωση της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Ωστόσο, στις νεότερες γυναίκες η ανεπάρκεια τεστοστερόνης είναι λιγότερο πιθανό να ευθύνεται για τη χαμηλή λίμπιντο. Πάντως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, η θεραπεία της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες πρέπει καταρχάς να εστιάζεται σε γενεσιουργές αιτίες, όπως είναι η συναισθηματική καταπόνηση, τα προβλήματα των σχέσεων, η κατάθλιψη, η κούραση, το στρες και η δυσπαρευνία (πόνος, δηλαδή, κατά τη συνουσία) και εκεί πρέπει να ζητείται η αποκατάσταση.
10. Η σεξουαλικότητα εκφράζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.
Μύθος
Αυτός είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που αφορούν στο σεξ. Είναι εντελώς εσφαλμένη η εντύπωση πως η σεξουαλικότητα μετριέται μόνο όσο διαρκεί αυτή καθαυτή η πράξη. Το μέγεθος και η ένταση του πάθους όχι μόνο σχετίζεται αλλά και εξαρτάται και από τα προκαταρκτικά. Αν λοιπόν απαλλαγείτε από το «μύθο» που θέλει μια γυναίκα με υψηλή λίμπιντο να «τα δίνει όλα» την ώρα της διείσδυσης, θα μπείτε στο «παιχνίδι» από τα πρώτα κιόλας λεπτά!


http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=2262&cat_id=17&subcat_id=17&supercat_id=7




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου