Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Στη σημερινή εποχή η γυναίκα καλείτε να αντεπεξέλθει ταυτόχρονα σε πολλαπλούς ρόλους, εργαζόμενη, μητέρα σύζυγος, ερωμένη, σύντροφος, φίλη, κόρη… Όλοι περιμένουν από αυτή να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της χωρίς κανένα ελαφρυντικό… τα παιδιά, ο σύζυγος, ο εργοδότης, ο γονιός. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όλο και περισσότερες γυναίκες υποφέρουμε από στρες όταν αισθανόμαστε ότι οι προσωπικές μας δυνάμεις και ικανότητες δεν επαρκούν για να ...

αντεπεξέλθουμε στις συγκεκριμένες απαιτήσεις του περιβάλλοντός μας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να «φορτίζουμε τις μπαταρίες μας» γιατί έτσι όχι μόνο θα είμαστε και εμείς καλά αλλά και θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα ούτως ή άλλως και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας! Ένα σχετικό άρθρο στα ΝΕΑ που διάβασα έδινε τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση του στρες που νομίζω ότι αξίζει να διαβάσουμε.

Συμβουλές για διαχείριση στρες

* Ανακαλύψτε αυτό που σας χαλαρώνει: διαλογισμός, γιόγκα, πιλάτες, γυμναστήριο, μασάζ, ανάγνωση βιβλίων ή ακρόαση μουσικής.
* Δημιουργήστε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας, ακόμα και αν πρόκειται για 15 λεπτά καθημερινά.
* Κοιμηθείτε. Η διαδικασία του ύπνου συντελεί στην επίλυση προβλημάτων που μας απασχολούν.
* Τραφείτε σωστά. Προτιμήστε πρωτεΐνες και αποφύγετε την παγίδα του καφέ ή της ζάχαρης, ενέργειας που θα χαθεί γρήγορα.
* Σημειώστε τις σκέψεις σας, κρατώντας ημερολόγιο, στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ή ένα sms σε οικείο σας πρόσωπο. Η διαδικασία έκφρασης είναι απελευθερωτική!
* Προσφέρετε εθελοντικά, και βοηθώντας τους άλλους θα ανακαλύψετε ότι βοηθάτε και τον εαυτό σας.
* Βρείτε ένα χόμπι.
* Οργανώστε το χρόνο και τη ζωή σας.
* Βάλτε όρια και μάθετε να λέτε «όχι».
* Αποφύγετε τις παγίδες της αυτοκαταστροφής στην αντιμετώπιση του στρες, όπως υπερβολικό κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=11&articleID=5811&la=1





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου