Τα παντα για τη γυναικα
| 0 σχόλια ]

Μερίδες 18-20
• 2 κουταλιές μαργαρίνη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1.200 γρ. μισό ρικότα και μισό κριμ τσιζ light
• 400 γρ. καπνιστό σολομό
• 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
• 4 αυγά
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• αλάτι και πιπέρι
• 1/2 κούπας τριμμένη φρυγανιά
...
Εκτέλεση
Το τσιζ κέικ σολομού σερβίρετε σε μπουφέ ως ορεχτικό τύπου “spread” δηλαδή για άλειμμα σε κρακεράκια. Είναι ένα γευστικότατο έδεσμα, ιδανικό για μια γιορτινή εκδήλωση, όπου θα το απολαύσουν πολλά άτομα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι στο βούτυρο. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε στο μπλέντερ το κριμ τσιζ με το σολομό και το άνηθο, ώσπου να επιτύχετε ένα ενιαίο λείο μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε το κρεμμύδι και κατόπιν ένα, ένα τα αυγά. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώστε καλά μια φόρμα με κούμπωμα με διάμετρο 24 εκ. Πασπαλίστε τη με τη φρυγανιά και κουνήστε τη δεξιά, αριστερά να πάει παντού η φρυγανιά, ώστε να καλύψει με λεπτό στρώμα τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Αδειάστε το μίγμα του κριμ τσιζ μέσα στη φόρμα και ψήστε το στους 150°C, 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο κι αφήστε το τσιζ κέικ να κρυώσει μέσα σ΄ αυτόν, αφήνοντάς την πόρτα του ελαφρώς ανοιχτή.
Αφού κρυώσει καλά, ανοίξτε το κούμπωμα της φόρμας και βγάλτε το τσιζ κέικ σε πιατέλα. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να σταθεί 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρετε με φετούλες λεμονιού, τριανταφυλλάκια από σολομό και κλωναράκια άνηθο.
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2750




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου