Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η θαμπάδα του προσώπου καταπολεμάται αρχικά με σωστή διατροφή, γι’ αυτό το μενού σας πρέπει να είναι ισορροπημένο και να περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά. Οι βιταμίνες Β (κρέας, γάλα, τυρί, συκώτι, αβγά, ψωμί ολικής άλεσης κ.λπ.) και C (εσπεριδοειδή, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φράουλες κ.λπ.) συμβάλλουν ώστε η επιδερμίδα σας να διατηρήσει τη φωτεινότητά της. Επίσης κρέμες ημέρας και σέρουμ τα οποία περιέχουν ιριδίζοντα συστατικά που αντανακλούν το φως, βοηθούν στην καταπολέμηση της θαμπάδας. Επιπλέον οι μάσκες λάμψης μπορούν να φανούν...
ιδιαίτερα ευεργετικές, αφού ενυδατώνουν και θρέφουν την επιδερμίδα ενώ παράλληλα καταπολεμούν τη θαμπάδα.
Που ακριβώς πρέπει να βάζω το ρουζ; Αν το πρόσωπό σας δεν έχει έντονες γωνίες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο περίγραμμα του προσώπου και στα φρύδια, ένα ρουζ σε γήινα - μπεζ χρώματα (τερακότα) για να κάνετε φωτοσκιάσεις και «κοψίματα». Αυτό το προϊόν μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε στις ρίζες των μαλλιών και λίγο στο πιγούνι για να «ζεσταίνει» την αίσθηση και την εικόνα του προσώπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ρουζ στα μήλα του προσώπου δεν είναι απαραίτητο, καθώς αυτό είναι που θα φωτίσει το μακιγιάζ μας. Το ρουζ αυτό ωστόσο, θα πρέπει να έχει χρώμα ροζ ή κοραλλί.
Βάφεστε τέλεια αλλά μετά από μία - δύο ώρες πρέπει να τρέχετε για να βρείτε καθρέπτη να ανανεώσετε το ρουζ σας~ Οι σκιές, το κραγιόν και το ρουζ είναι τα προϊόντα που αλλοιώνονται πιο εύκολα. Αρχικά 10 λεπτά πριν ξεκινήσετε το βάψιμο σας θυμηθείτε σε καθαρό πρόσωπο να απλώσετε την ενυδατική σας κρέμα και να περιμένετε να την απορροφήσει το δέρμα σας. Βαφτείτε κανονικά και λίγο πριν αφήσετε τον καθρέπτη σας ελεύθερο πάρτε την αγαπημένη σας λακ και ψεκάστε 2 φορές μόνο με τεντωμένο το χέρι σας από ψηλά ώστε να πέσουν μερικές σταγόνες της σε όλο το μήκος του προσώπού σας. Η λακ θα κρατήσει τις βαφές αναλλοίωτες στο πρόσωπο σας για περισσότερη ώρα απ' όση φαντάζεστε Όσο για το κραγιόν σας θυμηθείτε να ταμπονάρετε λίγο make up στα χείλη σας πριν το απλώσετε. Θα αυξήσει αρκετά τη διάρκεια του.
Η mascara μπορεί να τονίσει το βλέμμα αλλά ταυτόχρονα να καταστρέψει και τις βλεφαρίδες των ματιών. Οι βλεφαρίδες δε βρίσκονται στα μάτια μας για ομορφιά αλλά για να τα προστατεύουν. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε mascara τόσο σταδιακά μικραίνουν οι βλεφαρίδες. Το ψαλίδι γυρίσματος των βλεφαρίδων σπάει τις βλεφαρίδες εύκολα οπότε δεν είναι καλό να το χρησιμοποιείτε... Φυσικά όσο πιο μεγάλες βλεφαρίδες έχετε τόσο μικρότερο πρόβλημα υπάρχει. Εάν έχετε μικρές βλεφαρίδες για να μη τις καταπονείτε, υπάρχουν στην αγορά ψεύτικες βλεφαρίδες οι οποίες κυκλοφορούν σε φυσικά μεγέθη και δεν μοιάζουν με εξωπραγματικές. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε στη καθημερινότητα σας mascara και προτιμήστε να τονίσετε διαφορετικά τα μάτια σας (π.χ. με σκιά και μολύβι). Γνωρίζετε πως εάν δε βάψετε τις βλεφαρίδες σας για ένα χρόνο μεγαλώνουν 2 με 3 χιλιοστά? Μη χρησιμοποιείτε παλιές και στεγνές mascara ή αδιάβροχες. Για να ανανεώσετε τη mascara σας που έχει αρχίσει και τελειώνει ή κολλάει ρίξτε της μια με δύο σταγόνες ελαιόλαδο και κουνήστε τη πριν τη χρησιμοποιήσετε!
Υπεριώδης ακτινοβολία, σκόνη και σωματίδια, επιτίθενται καθημερινά στην επιδερμίδα μας. Πρέπει λοιπόν να τη φροντίζουμε καθημερινά με τα κατάλληλα καλλυντικά, προκειμένου να μην υποστεί «ασφυξία», κάτι το οποίο ακολουθείται από την εμφάνιση συμπτωμάτων πρόωρης γήρανσης.
Μπορούμε όμως να προλάβουμε τα σημάδια αυτά καθώς υπάρχουν τέσσερα όπλα για την προστασία της επιδερμίδας μας .
1) Η απολέπιση, παίζει καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος καθώς συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, της σκόνης, των ρύπων, του σμήγματος και των υπολειμμάτων από τα προϊόντα μέικ-απ που κολλάνε στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας (και δεν αφαιρούνται τελείως με το βραδινό καθαρισμό). Γι’ αυτό πρέπει να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, 1 φορά το δεκαήμερο αν έχετε κανονική επιδερμίδα και 1 φορά στις 15-20 ημέρες αν έχετε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα.
2) Η κρέμα εντατικής ενυδάτωσης. Επειδή η ατμοσφαιρική ρύπανση επιταχύνει το ρυθμό αφυδάτωσης του δέρματος, επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμα εντατικής ενυδάτωσης, η οποία δρα αποδεσμεύοντας σταδιακά τα ενεργά της συστατικά ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας όλο το 24ωρο. Τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα, που βοηθούν το δέρμα να αμυνθεί στις εξωτερικές επιθέσεις, περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, τα φυσικά κεραμίδια (ceramides) του δέρματος, τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες (π.χ. η βιταμίνη Ε) που δρουν κατά των ελευθέρων ριζών και τα φίλτρα πόλης που προσφέρουν στην επιδερμίδα την ίδια προστασία με ένα αντηλιακό προϊόν με SPF 12.
3) Ο πρωινός και βραδινός καθαρισμός. Αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι το πρωί, αντικαταστήστε το με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με «νερένια» υφή (εντελώς διάφανο και μη λιπαρό), που ταυτόχρονα τονώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Αν έχετε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα και σας αρέσει να ξεπλένεστε με χλιαρό νερό το πρωί, πρέπει οπωσδήποτε να σκουπίζετε την πλεονάζουσα υγρασία με μια πετσέτα προκειμένου να την προστατέψετε από τον κίνδυνο περαιτέρω αφυδάτωσης.
4) Το ελαφρύ μακιγιάζ. Δρα προστατευτικά στην επιδερμίδα όταν κυκλοφορείτε στους δρόμους της πόλης, γιατί τα προηγμένα προϊόντα μέικ-απ δεν φράζουν τους πόρους και επιπλέον διαθέτουν κι αυτά φίλτρα πόλης και αντιοξειδωτικούς παράγοντες σαν τις κρέμες φροντίδας. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι αντηλιακοί δείκτες δρουν αθροιστικά και συνεπώς αν χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ημέρας με SPF 12 και από πάνω απλώσετε ένα φον-ντε-τεν με SPF 8, η συνολική προστασία την οποία εξασφαλίζετε για την επιδερμίδα σας αντιστοιχεί σε SPF 20. Ωστόσο, το μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό και αέρινο για να μην προκαλέσει ασφυξία στο δέρμα. Αν ζείτε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, αποφύγετε τη χρήση πούδρας.

http://www.elpidamarket.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=
57




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου