Τα παντα για τη γυναικα
.

| 1 σχόλια ]

Kelly bag όπως Grace Kelly
Μία από τις πιο διάσημες γυναικείες τσάντες των τελευταίων δεκαετιών είναι, η γνωστής σε όλες μας, Kelly bag, του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, ένα από τα πιο διαχρονικά σχέδια τσαντών μαζί με την άλλη διάσημη τσάντα του οίκου την Birkin bag. Η πρώτη Kelly bag στην αρχική της μορφή εμφανίστηκε στην αρχική της μορφής το 1930, αλλά έγινες αστέρι του χώρου της μόδας το 1956, όπου μέσω του κινηματογράφου γίνεται παγκοσμίως γνωστή.
Η διάσημη τσάντα πήρε το όνομά της από τη ηθοποιό Grace Kelly, όταν το 1956, η πριγκίπισσα του Μονακό την κρατούσε πάντα κατά την διάρκεια των εξόδων της για να προστατέψει την φουσκωμένη κοιλιά της από την εγκυμοσύνη, από τους παπαράτσι. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο και έκαναν την τσάντα ένα από τα πιο must have κομμάτια εκείνης της εποχής.
Οι Kelly bags δημιουργούνται σε πέντε διαφορετικά σχέδια και είναι συνήθως κατασκευασμένες από δέρμα κροκοδείλου ή αλιγάτορα, αλλά υπάρχει και η απλή δερμάτινη εκδοχή. Η τσάντα συνήθως βγαίνει σε διάφορα έντονα χρώματα, όπως φούξια και έντονο πορτοκαλί. Χαρακτηριστικό στοιχείο της συγκεκριμένης τσάντας είναι η μεταλλική αγκράφα στο μπροστινό της μέρος που κλείνει με ένα μικροσκοπικό και κομψό λουκέτο.
Αν και άλλες σταρ του κινηματογράφου ήταν οπαδοί αυτή της τσάντας, όπως η Ingrid Bergman και η Marlene Dietric, καμία δεν άσκησε την ίδια επίδραση με την Grace Kelly. Η Kelly bag, απολαμβάνει την πρώτη θέση στο πάνθεον των γυναικείων τσαντών και την έχουμε δει σε πολλές fashion εκδοχές της.
Birkin Bag όπως Jane Birkin
Η Βικτώρια Beckham, σύμφωνα με το fashion blog, Purseblog.com, έχει στην κατοχή της πάνω από 100 τσάντες του γαλλικού οίκου Hermès και τις συνδυάζει καταπληκτικά με τα επώνυμα κομμάτια ρούχων από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας στον κόσμο. Στην κορυφή της λίστα με τις αγαπημένες της τσάντες είναι 10 τσάντες Birkin, μεταξύ των οποίων και το τελευταία εκδοχή του οίκου, η Himalayan Birkin, αξίας περίπου 80.000 $, δώρου του άντρα της David Beckham για τα γενέθλιά της.
Τι είναι αυτό που κάνει όλες τις γυναίκες να θέλουν να αποκτήσουν οπωσδήποτε μία Birkin bag παραμένει ένα μυστήριο. Μάλλον παίζει σημαντικό ρόλο το πρακτικό μέγεθος και σχέδιο της συγκεκριμένης τσάντας ή το status symbol που αντιπροσωπεύει η κατοχή μίας Birkin bag.
Η τιμή μίας Birkin bag ξεκινάει από τα 7.000 $, αρκετά βαριά για να την αντέξει ο βραχίονας σας! Οι τιμές των Birkin bags γενικά κυμαίνονται από 7.000 $ έως και 15.000 $, ανάλογα με το δέρμα κατασκευής, το σχέδιο και το μέγεθος της κάθε τσάντας.
Η Birkin bag πήρε το όνομά της από την techno τραγουδίστρια Jane Birkin, το 1984. Η ιδέα και ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης τσάντας προήλθε από ένα αεροπορικό ταξίδι της διάσημης τραγουδίστριας, όπου βρέθηκε να κάθετε παραδίπλα στον τότε πρόεδρο του διάσημου γυαλικού οίκου Hermès, τον Jean-Louis Dumas. Η Jane Birkin κουβαλούσε αντί για τσάντα ένα ψάθινο κόκκινο καλάθι το οποίο ήταν παραγεμισμένο και τότε ο Jean-Louis Dumas της ζήτησε να του περιγράψει την ιδανική τσάντα για αυτήν. Μετά από αυτή την περιβόητη περιγραφή γεννήθηκε η διαχρονική Birkin bag.
Jackie O bag όπως Jackie Kennedy Onassis
Το 1960 ο ιταλικό οίκος μόδας Gucci έρχεται στο επίκεντρο και γίνεται γνωστός και αγαπητός από πολλές προσωπικότητες όπως η Grace Kelly, ο Peter Sellers και η Audrey Hepburn, καθιέρωσαν την επωνυμία Gucci συνώνυμη με την κομψότητα το Hollywood.
Η πιο αγαπητή πρώτη κυρία της Αμερικής, η Jackie Kennedy Onassis, έκανε την κρεμαστή τσάντα ώμου, του γνωστού οίκου, εκείνης της δεκαετίας μόδα. Μετά από την κυκλοφορία των φωτογραφιών της σε όλο τον κόσμο, το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάστηκε Jackie O Bag. Χάρη στο συγκεκριμένο celebrity status, ο οίκος Gucci γίνεται η επιτομή της κομψότητας σε όλο τον κόσμο.
Το 1990, ο τότε ανερχόμενος και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Tom Ford, δίνει μία νέα πνοή στις τσάντες Jackie O, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται αγαπητές σε όλο τον κόσμο. Καινοτόμα σχέδια από διάφορα χρώματα και σχέδια, όπως messenger bags και evening bags.
Lady Dior όπως Lady Diana
Τίποτα δεν είναι πιο κλασικά θηλυκό από τη γυναικεία τσάντα Lady Dior από τον γαλλικό οίκο μόδας Christian Dior. Η περίφημη Lady Dior Handbag πήρε το όνομά της από τη γυναίκα μύθο όλων των εποχών την πριγκίπισσα Diana. Το 1995, ο οίκος Dior ήταν ο μεγάλος χορηγός της Cezanne Art Exhibition στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε στο Grand Palais. Στην τελετής έναρξης ο τότε Γάλλος πρωθυπουργός Mrs Chirac δώρισε στην πριγκίπισσα Diana ένα νέο μοντέλο τσάντας του γνωστού οίκου μόδας.
Το Νοεμβρίου του 1995, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε ένα σπίτι παιδιών στο Μπέρμιγχαμ, η Lady Diana φωτογραφίστηκε από το διεθνή Τύπο με αυτήν την τσάντα, κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά της. Μερικές εβδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στην Αργεντινή, εμφανίστηκε πάλι με την αγαπημένη τσάντα της.
Το Νοεμβρίου του 1995, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε ένα σπίτι παιδιών στο Μπέρμιγχαμ, η Lady Diana φωτογραφίστηκε από το διεθνή Τύπο με αυτήν την τσάντα, κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά της. Μερικές εβδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στην Αργεντινή, εμφανίστηκε πάλι με την αγαπημένη τσάντα της.
Η Lady Dior Handbag είναι σε σχέδιο Cannage, το οποίο είναι ένα γεωμετρικό πλέγμα που ράβεται επάνω σε εύπλαστη προβιά, μαζί με τα αρχικά της υπογραφής του οίκου ως charms, που κρέμονται συνήθως από τα χερούλια τα τσάντας. Η υψηλής ποιότητας προβιά, σε συνδυασμό με το σχέδιο Cannage και 95 περίπλοκες εργασιακές διαδικασίες επιτρέπουν στην Lady Dior για να γίνουν ένας αθάνατος μύθος στην ιστορία των επώνυμων τσαντών.

http://www.gamosgamos.gr/cs/forums/t/6602.aspx




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

1 σχόλια

Kostas77 είπε... @ 4 Ιουλίου 2018 στις 1:10 μ.μ.

Τρομερό να μαθαίνεις την ιστορία της γυναικείας τσάντας και ειδικά για κάποιες μάρκες που πραγματικά αποτελούν μουσειακό είδος. Από τα σύγχρονα brands αυτό που είναι πιο κοντά στα all time classic brands είναι αυτό https://www.notos.gr/brands/lacoste/ . Το αγαπώ και δεν σταματάει να εμπνέει σε γυναικείες και ανδρικές τσάντες.

Δημοσίευση σχολίου