Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Ο νόμος του Μέρφι σάς ακολουθεί παντού, και ξαφνικά αρχίζετε να πονάτε ενώ βρίσκεστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το γιατρό σας και έχετε ξεχάσει τα χάπια σας; Σας προτείνουμε απλές, εναλλακτικές θεραπείες που θα... σώσουν τη μέρα σας...

Μην αγνοείτε τον πόνο!
Αντιμετωπίστε τον με ψυχραιμία, αλλά μην παραβλέπετε τη σημασία του. Ο έντονος πόνος, ειδικά, που αρχίζει ξαφνικά και εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο, είναι χρήσιμος, καθώς εκπέμπει σήμα κινδύνου στον εγκέφαλο. Υπάρχουν και οι πόνοι που αντανακλούν προβλήματα από άλλα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, ένας πόνος καρδιακής προσβολής μπορεί να εντοπίζεται στο λαιμό ή ακόμα και στο σαγόνι. Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης ο πόνος στο λαιμό αντανακλά από τον οισοφάγο, το στομάχι, την καρδιά, το θυρεοειδή, ή ακόμα και τον αυχένα. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές μορφές του και σας προτείνουμε απλές, εύκολες κινήσεις, που θα σας βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσετε μέχρι να μπορέσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

αυχενικό
Γιατί σας συμβαίνει: Η καθιστική εργασία και κυρίως η λανθασμένη στάση του σώματός μας -ειδικά στη δουλειά-, η έλλειψη άσκησης, ακόμα και το στρες είναι μερικοί λόγοι που προκαλούν πόνο και ένταση σε αυτή την περιοχή.
Αντιμετωπίστε το! Καταρχήν, χαλαρώστε. Καλό είναι να κοιμάστε σε όχι πολύ μαλακό στρώμα, με σχετικά χαμηλό μαξιλάρι. Αν εργάζεστε μπροστά σε υπολογιστή, κάντε αρκετές φορές την ημέρα κυκλικές κινήσεις των ώμων και του κεφαλιού. Τέλος, πρέπει να αφιερώνετε λίγες ώρες την εβδομάδα στη ήπια σωματική άσκηση. Σας προτείνουμε τη yoga ή το pilates, που δυναμώνουν και προστατεύουν τη σπονδυλική στήλη. Πάντως, οποιαδήποτε μορφή άσκησης κι αν επιλέξετε, θα βελτιώσει την κατάσταση.

ημικρανία
Γιατί σας συμβαίνει: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη χαρακτηρίζει ως μία από τις 20 πιο συχνές χρόνιες διαταραχές. Το στρες, ο μη επαρκής ύπνος και η κακή διατροφή είναι οι συνήθεις αιτίες.
Αντιμετωπίστε το! Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Εξαιρετικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει το μαγνήσιο, σύμφωνα με μελέτες. Πού υπάρχει; Φυσικά, στα πράσινα λαχανικά. Επίσης, είναι σημαντικό να καταγράφετε πόσο συχνά εμφανίζεται και με ποια διάρκεια και να το αναφέρετε στο γιατρό σας.

πονοκέφαλος
Γιατί σας συμβαίνει: Οι λεγόμενοι πονοκέφαλοι τάσης είναι οι πιο συνηθισμένοι. Το άγχος αποτελεί σίγουρα έναν από τους βασικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, ίσως ο σημαντικότερος, αλλά εξίσου καθοριστική είναι και η λανθασμένη στάση του αυχένα. Η πολύωρη λανθασμένη στάση μπροστά στον υπολογιστή ή στο αυτοκίνητο προκαλεί μυϊκό σπασμό.
Αντιμετωπίστε το! Κάντε ένα μικρό περίπατο, αν η ηλιοφάνεια δεν είναι έντονη, και πάρτε βαθιές αναπνοές. Επίσης, πιείτε ένα ρόφημα από πιπερόριζα, την οποία θα διαλύσετε σε ζεστό νερό. Περιέχει δόση αντιισταμινικών, ενώ δρα και ως αντιφλεγμονώδες. Μπορείτε ακόμα να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο με αιθέριο έλαιο μέντας. Η αερόβια άσκηση γενικά και ειδικότερα οι ασκήσεις yoga επίσης ίσως σας ανακουφίσουν.

πονόλαιμος
Γιατί σας συμβαίνει: Οι περισσότεροι πονόλαιμοι εμφανίζονται το πρωί και κυρίως με τις αλλαγές του καιρού. Συχνά οφείλονται σε κάποιο κρυολόγημα, ως αλλεργική αντίδραση σε φλεγμονές του φάρυγγα ή των αμυγδαλών.
Αντιμετωπίστε το! Το ρακόμελο μπορεί να σας βοηθήσει. Ο τρόπος παρασκευής του είναι εξαιρετικά απλός. Βράζετε σε ένα μπρίκι ρακί (ποσότητα ενός μικρού φλιτζανιού εσπρέσσο) μαζί με μία κουταλιά μέλι. Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε και λίγο γαρίφαλο. Αν πάλι θα προτιμούσατε να αποφύγετε το αλκοόλ, μπορείτε να απολαύσετε ένα ρόφημα με φασκόμηλο ή ένα αφέψημα με τσάι βουνού και μία κουταλιά μέλι. Δρουν καταπραϋντικά, καθώς έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και μαλακώνουν το λαιμό.

ρευματικοί πόνοι
Γιατί σας συμβαίνει: Οι πόνοι στις αρθρώσεις συχνά συνοδεύονται από δυσκαμψία και πρήξιμο, όταν οφείλονται σε χρόνιες παθήσεις.
Αντιμετωπίστε το! Για τα πόδια, ιδιαίτερα ανακουφιστικό είναι ένα ποδόλουτρο με χοντρό αλάτι. Το μασάζ σιάτσου και οι δακτυλοπιέσεις επίσης βοηθούν. Πολύ καλό είναι και το αφέψημα από τζίντζερ. Βράστε μία ρίζα τζίντζερ σε μισό λίτρο νερό και πιείτε το. Αν σας φανεί πικρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι. Επίσης, το συμπλήρωμα γλυκοσαμίνης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά αν και είναι εξαιρετικά ασφαλές, καλύτερα να λαμβάνεται υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας. Ακόμη, πρέπει να κρατάτε τις αρθρώσεις ζεστές και προφυλαγμένες, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει υγρασία ή σε χώρους που κλιματίζονται. Όπως και στις περισσότερες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, η σωστή καθημερινή άσκηση βοηθά αρκετά. Πάντως, καλό είναι να απευθυνθείτε και σε κάποιον ειδικό (ρευματολόγο).

στομαχόπονος
Γιατί σας συμβαίνει: Υπολογίζεται ότι ο στομαχόπονος ταλαιπωρεί καθημερινά έναν στους επτά Έλληνες. Συνήθως οφείλεται σε δυσπεψία, κάποια λοίμωξη ή έλκος. Ποιοι είναι οι «συνήθεις ύποπτοι»; Οι λιπαρές τροφές, η κατανάλωση οινοπνεύματος και το στρες.
Αντιμετωπίστε το! Ένα αφέψημα με γλυκόριζα πριν από τα γεύματα αλλά και πριν από τον ύπνο θα σας βοηθήσει σημαντικά. Σε περίπτωση όμως που δείτε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό.


http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=2045&cat_id=9&subcat_id=9&supercat_id=5




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου