Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Η κάθε τρίχα διατηρείται στις γυναίκες 4-6 χρόνια και στους άνδρες 2-4.
Η πυκνότητα των μαλλιών μας κατά τη γέννησή μας είναι 500-700 τρίχες, ενώ ως ενήλικες η πυκνότητά τους μειώνεται στο μισό.
Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την υγεία και την κληρονομικότητα κάθε ανθρώπου, οι τρίχες στο κεφάλι φτάνουν τις 100.00-150.000, από τις οποίες χάνουμε καθημερινά...

50-100
Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν 0,35-0,45 χιλιοστά την ημέρα και μεγαλώνουν από τη ρίζα και όχι από τις άκρες.

Τρώγοντας κάποιες τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και πρωτείνες βοηθάμε τα μαλλιά μας να γίνονται πιό δυνατά και πιο λαμπερά. Η σωστή διατροφή μας δίνει μια ισορροπία στον οργανισμό μας. Καιρός είναι να σκεφτούμε τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε και να νοιώθουμε υγιής, αλλά και τα μαλλιά μας να είναι υγιή.


Πρωτεϊνες: Είναι απαραίτητες για τη σύνθεση της κερατίνης.

Που τις βρίσκουμε:

Κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς.


Η Βιταμίνη Α: Βοηθά στην σωστή ανάπτυξη των ιστών και των κυττάρων.

Πού την βρίσκουμε:

Χρωματιστά λαχανικά π.χ κόκκινες πιπεριές, πράσινα σκουρόχρωμα λαχανικά (π.χ σπανάκι), συκώτι, αυγά.


Η Βιταμίνη Β12: Η έλλειψή της έχει ως συνέπεια πρόωρα γκρίζα μαλλιά.

Πού την βρίσκουμε:

Καλαμάρια, χταπόδι, αβγά.


Η Βιοτίνη : Βελτιώνει τον μεταβολισμό του λίπους στην περιοχή του τριχωτού.

Πού την βρίσκουμε:

Αυγά, συκώτι, δημητριακά.


Ο Σίδηρος : Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αυξημένη τριχόπτωση.

Πού τον βρίσκουμε:

Κοκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρι, αυγό και κάποιες φυτικές πηγές οπως σπανάκι και όσπρια.


Ο Χαλκός: Απαραίτητο στοιχείο για την σωστή οξυγόνωση του τριχωτού της κεφαλής.

Πού τον βρίσκουμε:

Συκώτι, θαλασσινά, σπόροι.


Ο Ψευδάργυρος: Υπεύθυνος για την παραγωγή κερατίνης που είναι η βασική δομική πρωτείνη των μαλλιών.

Πού τον βρίσκουμε:

Κρέας, συκώτι, θαλασσινά, αυγά, σόγια.



Φροντίστε την διατροφή σας για να έχετε όχι μόνο σωστή ποιότητα ζωής αλλά και σωστό κύκλο ζωής στα μαλλιά σας...





follow us


http://savvinastudio.blogspot.com/2009/11/blog-post_15.html

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου