Κλασσικό ορεκτικό σε εστιατόρια από αυτά που παραγγέλνουμε συνήθως αλλά δε τα φτιάχνουμε στο σπίτι. Την καλύτερη συνταγή την είχα δοκιμάσει σε ένα μεζεδοπωλείο και προσπάθησα να την αναδομήσω αργότερα με επιτυχία, έτσι τη φτιάχνω αρκετά συχνά. Τη διαφορά την κάνει το κρεμμύδι. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει πολύ ...
ώρα να γίνει ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά, να σωθούν τα υγρά τους (και της φέτας) και η φέτα να ροδίσει από πάνω. Συμφέρει να φτιάχνεις και κάποιο άλλο φαγητό συγχρόνως στο φούρνο.
Υλικά
200 γρ φέτα σκληρή 1 εκατοστού πάχους περίπου
1/2 κρεμμύδι σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη ή 2 μισές σε διάφορα χρώματα σε φετάκια
2-3 φετούλες ντομάτας
πιπέρι
λίγο ρίγανη
Πως το μαγειρεύουμε
Βάζουμε τη φέτα σε ένα αλουμινόχαρτο (ή σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο), ρίχνουμε από πάνω λίγο πιπεράκι, σε φέτες το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα (αν θέλουμε λίγο αλατάκι πάνω στα λαχανικά) και μετά λίγο ρίγανη.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά (ώστε να μαλακώσουν το κρεμμύδι και η πιπεριά). Μετά ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, κάνουμε στην άκρη τα υλικά από τη φέτα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε βάζοντας πάλι τα υλικά πάνω στη φέτα.
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου