Μια συνταγή εύκολη και πολύ νόστιμη...
Τα υλικά είναι τα εξής
1 πακέτο μακαρόνια
σύγλινο
πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
ταχίνι, λάδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο τυρί για μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια, προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο, βάζουμε το σύγλινο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και μετά 5' ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις 4' πριν λήξει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών, προσθέτουμε τις πιπεριές φλωρίνης. Σχεδόν έτοιμοι. Σουρώνουμε, αλλά αφήνουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όσο ταχίνι θέλουμε (4 κουταλιές σούπας για παράδειγμα) και έτσι δημιουργείται ένα είδος σάλτσας. Ρίχνουμε και πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, καλό ανακάτεμα, μπόλικα φρέσκα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει, άντε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το χρώμα και είμαστε έτοιμοι!
Μοιραστείτε
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου