Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]


Η περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του κρύου, ξηρού χειμώνα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ακολουθήστε τις συμβουλές του παγκοσμίως γνωστού δερματολόγου Dr Perricone για να διατηρήσετε το δέρμα σας φωτεινό και απαλό, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος σας ή τις καιρικές συνθήκες.
Ξηρό Δέρμα...

Το ξηρό δέρμα είναι στην πραγματικότητα εκδήλωση χρόνιας υποκλινικής (αόρατη στο μάτι) φλεγμονής. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακολουθήστε ένα αντιφλεγμονώδες πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά συμπληρώματα και τοπικά αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή πρόσληψη υγιών λίπη όπως αυτά που βρίσκονται στα ψάρια, τα ιχθυέλαια, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κ.λπ. Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τα αιτία του ξηρού δέρματος και του ξεφλουδίσματος μέσα από μια υγιεινή διατροφή, με τη λήψη πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συμπληρωμάτων. Είναι γενικά ζωτικής σημασίας να μην ξεχνάμε τον διατροφικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει περισσότερο τις φλεγμονές
Τα σωστά προϊόντα τοπικής χρήσης μπορεί να κάνουν πράγματι θαύματα. Για τοπική χρήση το Άλφα Λιποϊκό Οξύ (ALA), είναι φανταστική ουσία, διότι αποκαθίστα τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος. Το Αλφα Λιποϊκό Οξύ δρα συνεργιστικά με άλλα αντιοξειδωτικά στο δέρμα για να μειώσει τις επιβλαβείς συνέπειες της φλεγμονώδους υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ενεργούν ως φυσικά αντιφλεγμονώδη για την αντιμετώπιση του ξηρού, και με τάση να ξεφλουδίζει δέρμα
Λιπαρό δέρμα
Δέρμα που τείνει να είναι πιο λιπαρό γλυτώνει κάποιο από το οξειδωτικό στρες που είναι συνυφασμένο με το ξηρό δέρμα. Η λιπαρότητα, σε συνδυασμό με περισσότερη μελανίνη παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθυστερεί την εμφάνιση των γραμμών, ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος. Αλλά το λιπαρό δέρμα συνήθως είναι επιρρεπή σε ξεσπάσματα ακμής.
Το λιπαρό δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τον καθαρισμό με ένα θρεπτική καθαριστικό που περιέχει άλφα λιποϊκό οξύ. Γνωστό ως καθολικό αντιοξειδωτικό, το ALA είναι 400 φορές ισχυρότερο από τις δύο βιταμίνες C και Ε σε συνδυασμό. Το ALA είναι μοναδικό στο ότι είναι και λιποδιαλυτό και υδατοδιαλυτό, του επιτρέπει λοιπόν να επιτύχει και την προστασία της φυσική υγρασίας και λιπιδίων του δέρματος με αντιοξειδωτικά οφέλη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά οφέλη ενεργούν ως φυσικά αντιφλεγμονώδη, προσφέρουν σε βάθος καθαρισμό του δέρματος και του σμήγματος χωρίς να προκαλείται ξηρότητα, ερυθρότητα ή ερεθισμός. Τα δέρμα αισθάνεται και φαίνεται καθαρό, μαλακό, απαλό, μεταξένιο και φωτεινό.
Το Άλφα Λιποϊκό Οξύ έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, η οποία ελέγχει τη ροή του αίματος στο δέρμα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθά να μετατραπεί η όψη του δέρματος από θαμπή, και χλωμή σε ζωντανή και λαμπερή. Συρρικνώνει τους πόρους, δίνει ομοιομορφία στο δέρμα, μείωνει τις γραμμές και τις ρυτίδες, και εξαλείφει το πρήξιμο. Το λιπαρό δέρμα υποφέρει συχνά από διευρυμένους πόρους. Το ALA εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας. Αποφύγετε επιπλέον τα ζαχαρούχα και αμυλούχα τρόφιμα, τα οποία διαταράσσουν την κανονική λειτουργία του κυτταρικού μεταβολισμού.
Μικτό δέρμα
Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα μέσο καθαρισμού που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δεν προκαλεί ξηρότητα όπως το σαπούνι. Δοκιμάστε μια τονωτική λοσιον που περιέχει την ουσία DMAE για τα πιο λιπαρά τμήματα του προσώπου σας, και για τις ξηρές περιοχές χρησιμοποιείστε μια μη λιπαρή ενυδατική κρέμα (oil free).
Ευαίσθητο δέρμα
Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά (φυσικά αντιφλεγμονώδη) και βρέθηκαν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις τους στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όταν χρησιμοποιείται σε σκευάσματα τοπικής χρήσης, ακόμη και σε υψηλές συγκεντρώσεις, είναι εξαιρετικά απαλά και δεν ερεθίζουν καθόλου. Είναι ασφαλή για ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα.

http://www.e-gynaika.gr/2009/12/dr_perricone_skin_care_tips/





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου