Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Ο γιατρός σου πάντα υποστήριζε το καλό που κάνει ένα μήλο στην υγεία σου. Αυτό το χιλιοειπωμένο "ένα μήλο την ημέρα", φαίνεται πως αποκτά σήμερα και μια άλλη δράση. Κι αυτό γιατί μια συγκεκριμένη ποικιλία μήλων που παράγονται στην Ελβετία, μπορεί να κάνει πέρα όχι οποιοδήποτε γιατρό αλλά τον πλαστικό χειρουργό και τον χρόνο τον ίδιο.
Η συγκεκριμένη ποικιλία μήλων, έχει φέρει επανάσταση στις αντιρυτιδικές θεραπείες και αποτελεί το αγαπημένο φρούτο διάσημων κυριών όπως είναι η Μισέλ Ομπάμα, η Έλεν Μίρερ και η Τζένιφερ Λόπεζ.
Πώς δρα το θαυματουργό μήλο:
οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα συστατικό στον πολτό της ποικιλίας των συγκεκριμένων μήλων, που μπορεί να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπινων κυττάρων και μπορεί να κάνει τα χαμένα σου μαλλιά να ξαναφυτρώσουν.
Φυσικά αυτή η προοπτική έχει κάνει τις εταιρίες καλλυντικών να τρίβουν τα χέρια τους. Ορισμένες εταιρίες υποστηρίζουν ότι έχουν την τεχνολογία να αποδείξουν ότι συστατικά του μήλου, μπορούν να συμπυκνωθούν μέσα σε μια θαυματουργή κρέμα που θα σβήνει τις ρυτίδες, θα ανανεώνει τα ανθρώπινα κύτταρα και θα μας δείχνει νεότερες.
Από την πλευρά τους οι επιστήμονες φαίνεται να ρίχνουν το βάρος τους, στα φυτά αυτά καθεαυτά. Πρώτο και καλύτερο, το επονομαζόμενο "PhytoCellTec Malus Domestica", που δημιουργήθηκε στα εργαστήρια και κατάγεται από το σπάνιο είδος μηλιάς "Uttwiler Spatlauber" και πρωτοεμφανίστηκε τον 18 αιώνα. Το συγκεκριμένο είδος μηλιάς, κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού μπορεί να μείνει ατόφιο χωρίς να μαραθούν τα φύλλα του για κάμποσους μήνες.
Μάλιστα, σε μια διατριβή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal Of Applied Sciences", ελβετοι μελετητές παρατηρούν ότι υπάρχει σχετική δημοσίευση για το συγκεκριμένο είδος μηλιάς που αναφέρει:
"Αυτά τα μήλα πρέπει να έχουν κύτταρα που η σύστασή τους έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Πώς θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από αυτά; Ποιά θα μπορούσε να είναι η επίδρασή τους στην ανθρώπινη επιδερμίδα";
Για να το μάθουν αυτό, οι επιστήμονες κομμάτια του μήλου και τους έκαναν διάφορα τεστ, τοποθετώντας κύτταρα του μήλου, πάνω σε ανθρώπινα κύτταρα και μελετώντας τα σε διάφορες συνθήκες.
Το πρώτο που παρατήρησαν ήταν ότι τα στελέχη των κυττάρων του ξεχωριστού αυτού φυτού, βοηθούσαν στην ανάπλαση των ανθρώπινων κυττάρων κατά 80%.
Έπειτα, στις ακτίνες φωτός UV, τα ανθρώπινα κύτταρα που προστατεύονταν από τα κύτταρα του μήλου δεν είχαν καμία απώλεια, ενώ όσα έμειναν απροστάτευτα, σκοτώνονταν κατά 50%.


Έπειτα, τα τριχοθυλάκια που περιείχαν διάλυμα της ποικιλίας μηλιάς "Uttwiler Spatlauber" συνέχιζαν να μεγαλώνουν για 18 ημέρες, ενώ όσα φυλάσσονταν χωρίς αυτό το διάλυμα, πέθαιναν στις 14 ημέρες.
Πάντως, πολλοί επιστήμονες όπως ο Καθηγητής Λίαμ Ντόλαν, του Τμήματος Βοτανολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με ειδίκευση στην μελέτη των κυττάρων των φυτών, εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το νέο συστατικό:
"Δεν μπορώ να δω πώς τα κύτταρα από τους μίσχους, τους καρπούς ή τα στελέχη των φυτών θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τα ανθρώπινα κύτταρα με κάποιο τρόπο για να παράγουν ένα αντιρυτιδικό αποτέλεσμα".
Βέβαια, άλλοι μελετητές όπως ο Δρ Ντάνιελ Σμιντ, υπεύθυνος για τη δημιουργία του "PhytoCellTec Malus Domestica" επιμένει ότι η έρευνά του αποδεικνύει πως το εκχύλισμα που περιέχει τα συγκεκριμένα κύτταρα από τα στελέχη του μήλου, δείχνει ότι μπορεί να βελτιώσει και την σύσταση των ανθρώπινων κυττάρων της επιδερμίδας. Βέβαια, ο ίδιος παραδέχεται:
"Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε την πλήρη εξαφάνιση των ρυτίδων μέσα από μια τοπική επάλειψη μιας κρέμας δημιουργημένης από το εν λόγω συστατικό. Πάντως, η αναζωογόνηση της επιδερμίδας είναι πολύ πιθανή".
Φυσικά, θα χρειαστεί να γίνουν πολύχρονες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η μία ή η άλλη άποψη.

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=6538259



follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου