Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Κάτι οι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή τα απανωτά ξενύχτια και οι 10 καφέδες που πίνεις κάθε μέρα, δε θέλει και πολύ μέχρι τα μάτια να δείχνουν πρησμένα και άτονα. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και δες τα μάτια σου πιο ξεκούραστα από ποτέ!
Γιατί έχεις πρησμένα μάτια; πολλές είναι οι αιτίες που προκαλούν το πρήξιμο στα μάτια σου. Από την αλλαγή του καιρού, μέχρι τις ατελείωτες ώρες που πέρασες μετρώντας προβατάκια αφού δε σε έπαιρνε ο ύπνος, το αποτέλεσμα είναι ότι...
τα μάτια σου έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις! Οι εποχικές αλλεργίες είναι ακόμη ένας παράγοντας που κάνει τα μάτια σου να δείχνουν ακόμη πιο κουρασμένα. Για να αποφύγεις λοιπόν το πρήξιμο, πάνω και κάτω από τα μάτια σου πάρε τα μέτρα σου!

Στο σπίτι:
Βήμα πρώτο: κόψε τον καφέ! Ξεκίνα από σήμερα κιόλας να μειώνεις τους καφέδες που πίνεις στο σπίτι, στη δουλειά και έξω. Δε χρειάζεται να κόψεις τελείως τον αγαπημένο σου καφέ απλά προσπάθησε να μην ξεπερνάς τα 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και απέφυγε την κατακράτηση που προκαλεί η καφεΐνη!
Βήμα δεύτερο: μείωσε το αλάτι. Το αλάτι προκαλεί μεγάλη κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σου με αποτέλεσμα τα μάτια σου δείχνουν ολοένα και πιο πρησμένα.
Βήμα τρίτο: πιες το νεράκι σου! Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και δες και το δέρμα σου να ενυδατώνεται και τα μάτια να ανακτούν τη χαμένη τους λάμψη.Η κατανάλωση νερού απομακρύνει τις τοξίνες και σε ενυδατώνει!
Βήμα τέταρτο: Σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Κόψε ένα αγγουράκι φέτες και τοποθέτησε 2 φέτες στα κλειστά σου βλέφαρα και δύο φέτες κάτω από τα μάτια. Άφησε για δύο λεπτά και θα νιώσεις τα μάτια σου πιο δροσερά. Το χαμομήλι επίσης θα σε βοηθήσει να μειώσεις το πρήξιμο βάζοντας δυο φακελάκια στην περιοχή κάτω από τα μάτια για 5-10 λεπτά!
Βήμα πέμπτο: όχι στην κρέμα, ναι στο τζελ! Για γρήγορο αποτέλεσμα επίλεξε τζελ από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που καταπραΰνει τα πρησμένα μάτια και άπλωσε στην προβληματική περιοχή πριν το μεηκ-απ!
Στη δουλειά: είσαι επί 8 ώρες τουλάχιστον μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και νιώθεις ότι τα μάτια σου είναι πολύ μικρά αλλά προς μεγάλη σου έκπληξη στον καθρέφτη σου αντικρίζεις ένα ζευγάρι τεράστια πρησμένα μάτια! Όταν νιώθεις ότι τα μάτια σου έχουν κουραστεί από την πολύωρη αφοσίωση σου στην οθόνη του υπολογιστή, κάνε διάλειμμα έστω και για πέντε λεπτά!
Σε γενικές γραμμές όμως ξέχνα τα ξενύχτια σε συνδυασμό με το αλκοόλ αλλά και την υπερβολική κατανάλωση αλατιού στα φαγητά σου και δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!

http://www.pame.gr/woman/omorfia/prismena-matia.html





follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου