Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Δεν είναι λίγα τα γιατροσόφια που σε δίδαξε η μαμά ή η γιαγιά σου για το χειμώνα και όχι μόνο. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ιατρικά δεδομένα και δεν αποτελούν τίποτα άλλο από απλά παραμύθια της χειμωνιάς. Ταυτόχρονα, κι εσύ από τη μεριά σου έχεις ακούσει κάπους χειμωνιάτικους μύθους περί υγείας που συνεχίζεις ...
να πιστεύεις και να ακολουθείς πιστά. Για να μην αφήσεις ούτε αυτόν τον αλλόκοτο καιρό αλλά ούτε και τους μύθους του χειμώνα να σε αρρωστήσουν, πάρε τα μέτρα σου!

Μύθος Νο1: Δεν χρειάζεσαι αντηλιακό κατά τους χειμερινούς μήνες

Και η πραγματικότητα: κατά τους χειμερινούς μήνες, ο ήλιος είναι λιγότερο έντονος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύεις την επιδερμίδα σου. Ακόμα και το χειμώνα, είναι πολύ εύκολο να πάθεις κάποιο έγκαυμα, απλά και μόνο από την ανάκλαση του ήλιου, στην επιφάνεια του χιονιού. Αν σκέφτεσαι να περάσεις μια μέρα στο πάρκο ή στην πίστα κάνοντας σκι, η επιδερμίδα σου είναι σοβαρά εκτεθειμένη. Ειδικά, με τον καιρό που έχουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και φτάνει τους 25 βαθμούς μέσα στο Δεκέμβρη, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα σημεία του κορμιού που δεν καλύπτονται.

Μύθος Νο2: δεν μπορείς να πάθεις τίποτα κάτι από τον καπνό του τζακιού

Και η πραγματικότητα: αν μπορείς να μυρίσεις τον καπνό του καμένου ξύλου στο τζάκι, αυτό σημαίνει ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά. Οι καπνοί θα πρέπει να βγαίνουν εκτός δωματίου, γιατί αλλιώς δηλητηριάζεις τον αέρα που αναπνέεις. Αν έχεις τζάκι, φρόντισε να το συντηρείς σωστά, να καις μόνο ξερά ξύλα και όχι άλλα σκουπίδια ή πλαστικό.

Μύθος Νο3: το χειμώνα μεθάμε δυσκολότερα

Και η πραγματικότητα: πολλοί είναι εκείνοι που κατά τους χειμωνιάτικους μήνες το ''τσούζουν'' λίγο παραπάνω με σκοπό να ζεσταθούν. Όμως, καμία έρευνα δεν πιστοποιεί ότι η ανοχή μας στο αλκοόλ μεγαλώνει το χειμώνα και μικραίνει το καλοκαίρι. Άλλωστε ο κάθε οργανισμός απορροφά διαφορετικά το αλκοόλ. Το ίδιο ισχύει και για τα γιατροσόφια που κυκλοφορούν για ν' αποφύγεις το μεθύσι, όπως είναι οι μπανάνες! Οι επιστήμονες επιμένουν πως δεν υπάρχει φάρμακο που να προλαμβάνει το μεθύσι και προτείνουν μια μετριοπαθή κατανάλωση αλκοόλ.

Μύθος Νο4: πρέπει να φοράς σκούφο στο κεφάλι, κάθε φορά που βγαίνεις στο κρύο

Και η πραγματικότητα: ο μύθος αυτός ξεκίνησε από την εκτίμηση που υπήρχε και υποστήριζε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θερμότητας, διαφεύγει από το σώμα μας μέσω του κεφαλιού σε ποσοστό 40% περίπου. Όμως, μια πρόσφατη έρευνα της πανεπιστημιακής κλινικής του Κλίβελαντ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σχετικά με την θερμότητα που χάνεται από το κεφάλι. Τονίζεται μάλιστα, ότι το ίδιο ποσοστό θερμότητας διαχέεται από κάθε σημείο του κορμιού που παραμένει ακάλυπτο στο κρύο. Αντίθετα, ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του σώματός μας που είναι επιρρεπές στο κρύο είναι το πρόσωπο (είναι περίπου 5 φορές πιο ευαίσθητο) και όχι το κεφάλι μας.

Μύθος Νο5: αν βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά, θα αρπάξεις κρύωμα

Και η πραγματικότητα: σε παλαιότερη έρευνα τους, οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι η επαφή του ανθρώπινου σώματος με παγωμένο νερό στο κρύο, μπορεί να μας κάνει επιρρεπείς στα κρυώματα. Όμως, σε νέα έρευνά τους οι επιστήμονες τονίζουν, ότι η έκθεση οποιουδήποτε μέρος του κορμιού μας σε υπερβολικό κρύο ή υγρασία , μπορεί να μας αρρωστήσει έτσι κι αλλιώς. Το αν τα βρεγμένα μαλλιά μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο κρυώματος, θα πρέπει να γίνει προϊόν περισσότερων ερευνών για να πιστοποιηθεί.


http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=6492005




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog



Share on Facebook

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου