Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Γιατί ξεραίνονται τα χείλη;
Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πάρα πολύ λεπτή, άρα και πολύ ευαίσθητη. Επίσης, δεν διαθέτουν σμηγματογόνους αδένες ώστε να προστατεύονται από το κρύο, τον αέρα και τους άλλους εξωτερικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να σκάνε.



Τι φταίει όταν σκάνε συχνά;...

Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε γλείφετε και δαγκώνετε συχνά τα χείλη σας, είτε δεν αφαιρείται το κραγιόν από τα χείλη σας όπως (πρέπει να) κάνετε με το υπόλοιπο μακιγιάζ, ή τέλος, χρησιμοποιείται μόνο ματ κραγιόν ή μολύβι χειλιών, χωρίς να προηγείται ενυδάτωση στα χείλη. Υπάρχουν όμως και ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα, και τότε πρέπει να συμβουλεύεστε δερματολόγο.

Τα χείλη χρειάζονται ενυδάτωση όλον τον χρόνο;
Η ενυδάτωση των χειλιών είναι η πρωταρχική φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε στα χείλη μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στους παράγοντες που απειλούν την επιδερμίδα των χειλιών βρίσκονται τόσο το κρύο και ο αέρας, όσο και ο ήλιος. Ενυδατώστε τα χείλη σας όσο πιο συχνά μπορείτε : το πρωί, πριν φύγετε από το σπίτι, πριν βγείτε το βράδυ. Καλή στιγμή είναι μετά το ντεμακιγιάζ ή πριν το μακιγιάζ, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ματ κραγιόν. Ιδανικό είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα ενυδατικό χειλιών και να το χρησιμοποιείται όποτε νιώθετε ότι σας τραβάνε.

Να προτιμώ κραγιόν με αντηλιακό δείκτη προστασία;
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, να. Πρέπει να προστατεύουμε τα χείλη μας όπως κάνουμε και με υπόλοιπο πρόσωπό μας. Επιλέξτε ένα κραγιόν ή lip gloss σε λαμπερό χρώμα και χρησιμοποιήστε το τις ώρες της ηλιοφάνειας, ανανεώνοντάς το συχνά.

Πως μπορώ να πετύχω με ένα κραγιόν πρωινή και βραδινή εμφάνιση;
Το πρωί χρησιμοποιήστε το κραγιόν ταμπονάροντας μικρές ποσότητες με το δάχτυλό σας για να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Για το βράδυ, σχεδιάστε περίγραμμα με ένα μολύβι στον ίδιο τόνο με ο κραγιόν σας, και γεμίστε με χρώμα. Προσθέστε ένα διάφανο gloss στο κέντρο των χειλιών για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πως θα μένει το κραγιόν στη θέση του ;
Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής : περάστε με ενυδατικό τα χείλη σας και αφήστε το να δράσει. Σκουπίστε έπειτα με ένα χαρτομάντιλο και σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών με το μολύβι που έχετε επιλέξει. Γεμίστε τα χείλη με το ίδιο μολύβι κι έπειτα περάστε το κραγιόν σας με ένα πινελάκι, με κινήσεις από μέσα προς τα έξω, αποφεύγοντας τις γωνίες. Πιέστε ελαφρά στα χείλη σας ένα χαρτομάντιλο κι έπειτα περάστε με ένα μεγάλο πινέλο λίγη πούδρα πάνω από τα χαρτομάντιλο (για να περάσει μικρότερη ποσότητα πούδρας) έπειτα, βάλτε ξανά μια λεπτή στρώση χρώματος.


πηγή
http://www.roudoscenter.gr/content/view/49/53/




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου