Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι συνηθισμένες φράσεις;

1. Εχεις πονοκέφαλο; περίμενε να σου περάσει.
Αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος είναι ελαφρός. Τότε ίσως περάσει μόνος του πίνοντας...

έναν καφέ ή χαλαρώνοντας. Αν έχετε ημικρανία, καλύτερα να πάρετε μια ασπιρίνη για να μην υποφέρετε άσκοπα.

2. Το ψάρι χαρίζει εξυπνάδα.
Ο φώσφορος που περιέχει είναι πολύτιμος για τη μνήμη και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί γονείς πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο συστατικό στη διατροφή των παιδιών. Στην πραγματικότητα οι νοητικές δυνατότητες δεν εξαρτώνται από τη διατροφή, αλλά από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και από τις πληροφορίες που προσλαμβάνουμε. Το ψάρι πάντως ωφελεί τον εγκέφαλο γιατί τα ακόρεστα λιπαρά ωμέγα 3 και 6 που περιέχει βελτιώνουν τη μεταφορά των πληροφοριών ανάμεσα στα κύτταρα, διευκολύνοντας τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

3. Αν φας πολλές σοκολάτες θα βγάλεις σπυράκια.
Δεν αληθεύει! Τα σπυράκια οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές που αυξάνουν την τεστοστερόνη. Υπάρχουν πάντα στον οργανισμό, αλλά αυξάνονται όταν περνάμε περιόδους κούρασης ή στρες, καθώς και στην εφηβεία, αυξάνοντας την έκκριση σμήγματος, η οποία με τη σειρά της προκαλεί σπυράκια. Προσοχή όμως, αν υποφέρετε ήδη από ακμή, καλό είναι να μην υπερβάλλετε με τις πολλές σοκολάτες, γιατί όπως και άλλες τροφές, αλλαντικά, τηγανητά και γλυκά, μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή της επιδερμίδας.

4. Δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο με γεμάτο στομάχι.
Εξαρτάται από το γεύμα και τη θερμοκρασία του νερού. Αν κάνετε μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα έχοντας φάει ένα ελαφρό σνακ που δεν επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο. Το μπάνιο όμως γίνεται επικίνδυνο αν έχετε φάει ένα πλήρες γεύμα και όταν το νερό είναι κρύο, όπως και όταν το νερό είναι παγωμένο και είστε πολύ ιδρωμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οργανισμός αναγκάζεται να καταβάλει υπερβολική προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τη μυϊκή λειτουργία, να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία του νερού και να ολοκληρώσει την πέψη, με αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσει» το νευροφυτικό σύστημα και να αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα.

5. Πρέπει να πίνουμε δύο λίτρα νερό την ημέρα.
Εδώ οι γνώμες διίστανται, είναι αλήθεια. Ορισμένοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να πίνουμε τόσο πολύ νερό και ότι αρκεί να πίνουμε νερό όταν διψάμε.

πηγή
http://www.vatikioti.gr/blog.php?user=matinaki&category_id=18




follow us


miss24.gr To γυναικείο blog


---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου