Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]


Συμβαίνει όταν τα κύτταρα στο στήθος αρχίζουν να γίνονται εκτός ελέγχου και μπορούν έπειτα να εισβάλουν στους κοντινούς ιστούς ή να διαδωθούν σε όλο το σώμα. Οι μεγάλες συλλογές αυτού του εκτός ελέγχου ιστού ονομάζονται όγκοι. Μερικοί, όμως...

όγκοι δεν είναι πραγματικά καρκίνος επειδή δεν μπορούν να διαδώσουν ή να απειλήσουν τη ζωή κάποιου. Αυτοί καλούνται καλοήθεις όγκους.
Οι όγκοι που μπορούν να διαδώσουν σε όλο το σώμα ή να εισβάλουν στους κοντινούς ιστούς θεωρούνται καρκίνος και καλούνται κακοήθεις όγκους. Θεωρητικά, οποιοιδήποτε από τους τύπους ιστών στο στήθος μπορούν να διαμορφώσουν έναν καρκίνο, αλλά συνήθως προέρχεται από είτε τους αγωγούς είτε τους αδένες. Επειδή μπορεί να πάρει από μήνες εως και έτη για έναν όγκο να γίνει αρκετά μεγάλο και να τον αισθανθεί στο στήθος, εξετάζουμε για τους όγκους με τις μαστογραφίες, οι οποίες μπορούν μερικές φορές να δουν την ασθένεια προτού να μπορέσουμε να τον θεωρήσουμε.
Συμπτώματα
Συχνά δεν υπάρχει κανένα προφανές σημάδι του καρκίνου του μαστού που μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε. Εάν υπάρχουν αξιοπρόσεχτα φυσικά σημάδια, οι πιό κοινοί περιλαμβάνουν ένα κομμάτι, έναν τομέα της πυκνότητας, ένα λακκάκι στο στήθος, ή την απαλλαγή θηλών. Τα λιγότερο κοινά σημάδια περιλαμβάνουν τη διόγκωση στηθών και ερυθρότητα ή έναν διευρυμένο underarm λεμφαδένα. Αλλά ακόμα κι αν έχετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια, αυτό ακόμα δεν σημαίνει ότι έχετε καρκίνο του μαστού. Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα κομμάτια στηθών αποδεικνύονται καλοκάγαθα, ή μη καρκινώδη.

freefotos.gr



---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου