Τα παντα για τη γυναικα
.

| 0 σχόλια ]

Μία απλή, έστω και αλλόκοτη, λύση προτείνει οργάνωση στη Βρετανία σε κοπέλες που κινδυνεύουν να σταλούν από τις οικογένειές τους στο εξωτερικό για να εξαναγκαστούν σε γάμο: Η διέξοδος για όσες κοπέλες πιστεύουν ότι κινδυνεύουν σε ανύποπτο χρόνο είναι...
να κυκλοφορούν με ένα μεταλλικό κουτάλι στα εσώρoυχά τους.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό στη Βρετανία και αφορά νέα μέλη οικογενειών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Νεαρές κοπέλες, ανήλικες ορισμένες φορές, οδηγούνται δήθεν για διακοπές στην πατρίδα των γονιών τους όπου και ενημερώνονται ότι πρόκειται να παντρευτούν.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει, όπως αναφέρει ο Independent, κάθε καλοκαίρι λαμβάνει δεκάδες τέτοιες καταγγελίες που αφορούν κυρίως την Ινδία και το Πακιστάν: Το φετινό τρίμηνο από τον Ιούνιο, οι καταγγελίες φτάνουν τις 400.

Εδώ έρχεται η ομάδα Karma Nirvana, που έχει έδρα στο Ντέρμπι και στόχος της είναι η πρόληψη τέτοιων περιστατικών. Η συμβουλή της είναι απλή: Βάλτε μονίμως ένα μεταλλικό κουτάλι στα εσώρoυχά σας, λέει στις κοπέλες.

Περνώντας τον έλεγχο στο αεροδρόμιο πριν την «αναγκαστική έξοδο» από τη Βρετανία, ο ανιχνευτής μετάλλων θα χτυπήσει και έτσι η κοπέλα θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της ασφαλείας του αεροδρομίου και να τους εκθέσει την κατάσταση.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι η μέθοδος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και δίνει αυτή τη συμβουλή σε όσες κοπέλες παίρνουν τηλέφωνο και τους λένε ότι δεν είναι σίγουρες εάν και πότε θα σταλούν στο εξωτερικό.

---

Μοιραστείτε

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου